Veel mensen kunnen thuiswerken en dat is zeker handig tijdens deze crisis tijden. De regering heeft gezegd dat we wel even naar kantoor mogen voor belangrijke afspraken mits er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Maar het advies is nog altijd om thuis te blijven werken als dat kan. Thuiswerken lijkt in eerste instantie erg leuk, makkelijk en praktisch. Nu we al zo’n twee maanden thuis zitten kan de motivatie er een beetje bij inschieten en worden we misschien iets luier in ons werk doen. Daarom leek het ons een goed idee om een aantal tips te delen waarmee je thuiswerken tot een succes maakt! 

 

Kleed jezelf altijd aan

Houd je ritme erin door vroeg op te staan en jezelf aan te kleden. Door de hele dag in loungekleding te werken raak je in een chill mood en met gewone kleding voel jij je gewoon fris en fruitig zodat je zonder problemen je werk kunt doen. Als je toch liever een joggingpak prefereert, trek dan je schoenen wel aan. Ga lekker aan de eettafel of achter een bureautje zitten in plaats van op de bank of op bed. 

 

Richt je werkplek in

Het advies om thuis te blijven werken gaat nog wel even duren, dus zorg dat er een werkplekje in het huis voor je is ingericht. Misschien heb jij een zakelijke laptop van het bedrijf of werk je thuis waar al een computer staat. Zorg ervoor dat je altijd op een goede stoel gaat zitten. Zo voorkom je vervelende blessures zoals nek en schouderklachten. 

 

Maak een planning

Om meer gedaan te krijgen in een dag is het verstandig om een planning te maken. Het liefst al eentje over de hele maand zodat je zeker weet dat jij je werk afkrijgt. Pas op met jezelf te vol plannen! Er komen waarschijnlijk nog heel veel klusjes bij door de maand heen en hier dien je rekening mee te houden. 

 

Plan pauzes

In het huis word je veel afgeleid door huishoudelijke klusjes die je wellicht nog moet doen. Plan 2 á 3 pauzes in waar je dit eventueel in zou kunnen doen. Zorg dat je een beetje in beweging blijft door af en toe te gaan staan. Op kantoor loop je ook soms naar het koffiezet apparaat. In huis zullen deze afstanden waarschijnlijk veel minder groot zijn, dus houdt hier rekening mee. 

 

Maak afspraken met je gezin

Heb je kinderen of huisgenoten? Maak afspraken met hen voordat je aan het werk gaan. De kinderen kunnen natuurlijk niet verwachten dat je ongestoord met hun kan gaan netflixen. Misschien moet jij rekening houden met je huisgenoten of zij met jou welke plek je in het huis kiest waar jij je bureau maakt.