Want elk huis kan wel een hart gebruiken

05-12-2017

Home is where the heart is. Ben jij het beu van op kale muren te kijken? Of wil je een nieuw decoratiestuk op je kast? Ga dan voor een hartje gemaakt uit touwen. Het is niet alleen mooi, maar ook helemaal trendy! Wij leggen je graag uit hoe je eraan moet beginnen. Ready?

 

Wat heb je nodig?

  • Een vierkant stuk hout – hoe groter, hoe mooier
  • Touw in een kleur naar keuze
  • Doosje spijkers
  • Hamer
  • Verf voor hout (kleur zelf te kiezen)
  • Een groot wit vel papier

 

Wat moet je doen?

Verf het houten vierkant in de gekozen kleur. Ga je voor rood touw? Kies dan eventueel voor een donkere achtergrond zodat het contrast opvalt. Als de verf droog is, plak je het vel papier erop en teken je het hart uit. Doe dit best in potlood zodat je kunt gommen wanneer dit nodig is. Tijd om de hamer boven te halen! Sla de spijkers rondom de volledige uitlijning van het hart. Pas wel op voor je vingers ;-) De spatie tussen de nagels mag je zelf kiezen; wij gingen voor een centimeter.

Als de verf droog is, plak je het vel papier erop en teken je het hart uit. Doe dit best in potlood zodat je kunt gommen wanneer dit nodig is.
Foto: Green Wedding Shoes
Zitten alle spijkers erin? Check. Verwijder het witte blad en gooi het weg. Nu komt het leuke gedeelte! Neem je touw en maak een knoopje rond één van de nagels. Daarna mag je met het touw beginnen spelen. Draaien maar! Er is geen goede of foute manier. Blijf dit doen tot je een patroon hebt dat je leuk vindt. Achteraf kan je ook nog eens rond het silhouet van het hart gaan om ervoor te zorgen dat het er wat meer uitspringt.
Verwijder het witte blad en gooi het weg. Nu komt het leuke gedeelte! Neem je touw en maak een knoopje rond één van de nagels. Daarna mag je met het touw beginnen spelen. Draaien maar!
Foto: Green Wedding Shoes
Het volledige project neemt maar een paar uurtjes in beslag en is bovendien helemaal niet zo duur. PS Je kan dit hartje ook altijd gebruiken op je trouwdag! ;-)
Het volledige project neemt maar een paar uurtjes in beslag en is bovendien helemaal niet zo duur.
Foto: Green Wedding Shoes