Aanbouwen als meerwaarde voor je woning

16-01-2018

Is jouw woning te klein geworden naar jouw gevoel of droom jij van meer ruimte en openheid? Met een aanbouw creëer jij extra ruimte, lichtinval en instant sfeer in je woonst! Maar welk type aanbouw past nu perfect bij jouw woonst? Wij zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

 

Een aanbouw in hout

Hout wordt de laatste jaren steeds populairder voor aanbouwen. Het materiaal is dan ook duurzaam en ecologisch, en isoleert bovendien goed tegen koude en geluid. Op architecturaal vlak biedt het daarnaast oneindig veel mogelijkheden, want hout past zowat bij elke bouwstijl. Ben jij door de architecturale vormgeving van jouw woning genoodzaakt om een aanbouw te plaatsen met een plat dak? Zorg dan voor een kwalitatieve afwerking met dakfolie EPDM van Firestone uit 1 stuk zodat jouw aanbouw bestand is tegen gure weersomstandigheden!

Hout wordt de laatste jaren steeds populairder voor aanbouwen.

Een metalen skelet

Wie liefhebber is van strakke, moderne architectuur, zal ongetwijfeld gewonnen zijn voor het idee van een metalen skelet. Die zorgt voor een industriële look en creëert openheid omdat je kan werken met veel glaspartijen. Heb jij een donkere woning en droom je van meer lichtinval? Een metalen frame met glas zorgt instant voor extra daglicht! Je kan het dakoppervlak met glas bekleden waardoor je een koepeleffect verkrijgt, maar wie maximale ruimte wil benutten, kan het dak ook bedekken met een stevige dakbekleding om er vervolgens een prachtig dakterras te maken.

Wie liefhebber is van strakke, moderne architectuur, zal ongetwijfeld gewonnen zijn voor het idee van een metalen skelet.

Landelijke aanbouw in baksteen

Hou jij van de landelijke look? Dan kan je er ook voor kiezen om een aanbouw te laten metselen in steen. Een aanbouw in baksteen heeft het voordeel dat je die volledig kan aanpassen aan de stijl van je woning of naar jouw persoonlijke smaak. Doordat je dragende muren nodig hebt, ben je met dit type aanbouw beperkter qua indeling in vergelijking met een metaalskelet en zijn de mogelijkheden voor beglazing ook kleiner.

Een aanbouw in baksteen heeft het voordeel dat je die volledig kan aanpassen aan de stijl van je woning of naar jouw persoonlijke smaak.

Contrasterend exterieur

Je kan de stijl van jouw woning doortrekken naar de aanbouw van je woonst, maar als je een ware eyecatcher wil creëren in je exterieur, dan kan je er ook voor kiezen om de aanbouw in een contrasterende bouwstijl op te trekken zoals op onderstaande afbeelding. De aanbouw heeft een industriële toets gegeven aan deze landelijke woonst. Zo bekom je een gedurfde combinatie van oud en nieuw, landelijk en modern, of klassiek en industrieel. Verbluffend resultaat verzekerd!

Je kan de stijl van jouw woning doortrekken naar de aanbouw van je woonst, maar als je een ware eyecatcher wil creëren in je exterieur, dan kan je er ook voor kiezen om de aanbouw in een contrasterende bouwstijl op te trekken zoals op onderstaande af
Ben jij er ook van overtuigd dat een aanbouw een meerwaarde zou zijn voor je woonst? Zie jij jezelf al schommelen in die stoel of een boek lezen aan de haard? Wie lang van zijn aanbouw wil genieten, zorgt het best voor kwalitatieve materialen en hecht belang aan de afwerking van het dak. Met Dakfolietools kies je voor een stevige dakfolie met een minimale levensduur van minstens 50 jaar als bescherming tegen barre weersomstandigheden: de beste investering voor jouw aanbouw op lange termijn!