Wanneer u een garage heeft kent u vast wel het probleem dat mensen bij u komen met een auto of ander voertuig waar u geen onderdelen voor heeft. Het is meer dan vervelend om nog te moeten zoeken naar de onderdelen die u nog mist om voor uw klanten aan de slag te kunnen gaan. In deze blog gaan we verder in op de dingen die vervelend kunnen zijn voor mensen met een garage of autowerkplaats. Bent u benieuwd of deze dingen ook voor u gelden, lees dan voor snel verder in dit blog.

Onderdelen zoeken

We noemden het net al even kort, maar zoals u al weet is het zoeken van onderdelen vervelend. Sommige auto’s hebben motoren die u niet vaak ziet of onderdelen die niet bij u op voorraad zijn. Voor veel eigenaren van garages betekent dat deze nog gekocht moeten worden en velen gaan hiervoor echt op pad om ze aan te schaffen. In de digitale tijd waarin wij leven is het echter veel makkelijker om missende reductoren en dergelijke online te bestellen. Zo wint u tijd, omdat bestellingen vaak snel geleverd kunnen worden en u de werkplaats niet hoeft te verlaten. Daarnaast kost het uiteindelijk minder geld als u snel een aantal frequentieregelaars moet aanschaffen en deze laat bezorgen in plaats van ze op te halen aan de andere kant van het land.

Te weinig ruimte

Soms komt het voor dat klanten er te lang mee wachten om hun voertuig weer bij u op te halen. Dat betekent dat u minder ruimte in de werkplaats overhoudt om nieuwe voertuigen aan te nemen. Het is zonde en kan u klanten en dus geld laten mislopen. Om dit te voorkomen kunt u men iets laten tekenen waarbij u samen akkoord gaat dat het voertuig na een bepaald aantal dagen buiten de werkplaats wordt neergezet. Zo dwingt u mensen om hun voertuig te komen halen, wanneer er te veel tijd is verstreken.

Veel meer

Er zijn vast nog veel meer dingen die u in het dagelijkse leven op werk meemaakt. Helaas is er geen ruimte om deze vervelende dingen allemaal in dit blog op te nemen. Waarschijnlijk zijn er nog dingen die u vervelend vindt en vaak meemaakt. Helaas komt elke baan en elk bedrijf met zijn eigen voor en nadelen. Als het goed is, gaat het in de meeste gevallen gewoon goed en kunt u genieten van uw werk.