Woontrend: aluminium gevelpoorten

13-10-2017

Aluminium is tegenwoordig erg geliefd in de hedendaagse architectuur. De tijd waarin je aluminium doorgaans enkel in industriële gebouwen spotte in het straatbeeld, ligt ver achter ons. Door de cleane uitstraling, het strakke design en de eindeloze kleurencombinaties wordt aluminium de laatste jaren ook steeds vaker gebruikt als gevelbekleding voor privéwoningen. Vooral voor garagepoorten in moderne en industriële woningen is de toepassing van aluminium een voltreffer!

 

 

Geïntegreerd in je woning

Wie een stijlvolle, strakke en sobere toets aan zijn woonst wil geven, doet er goed aan een aluminiumpoort mee in zijn gevel te integreren. De laatste jaren zie je in het straatbeeld steeds vaker moderne blokken opduiken waarbij de garage een volledige hoek van de woning beslaat en doorloopt op twee wanden.

Wie een stijlvolle, strakke en sobere toets aan zijn woonst wil geven, doet er goed aan een aluminiumpoort mee in zijn gevel te integreren.

Een open en toch gesloten woning

Droom jij van een gesloten woning met maximale privacy waar je geen last hebt van inkijk door toevallige voorbijgangers of buren maar wil je tegelijkertijd een open domein behouden zodat jij ’s avonds na het thuiskomen van het werk meteen de oprit kan oprijden? Kijk dan eens goed naar het design van de woning op onderstaande afbeelding. Op onderstaande afbeelding bepaalt de zwarte garagepoort in aluminium grotendeels de geslaagde designlook van de woning.

Op onderstaande afbeelding bepaalt de zwarte garagepoort in aluminium grotendeels de geslaagde designlook van de woning.

Industrieel wonen

Aluminium gevelpoorten zijn de laatste jaren niet voor niets zo populair. Ze zien er glanzend uit, hebben een gladde of korrelige structuur en ogen een beetje futuristisch. Daarom past het materiaal perfect in de industriële en Scandinavische woontrend van de laatste jaren. Het mag allemaal wat strakker en meer minimalistisch, niet alleen qua interieur maar ook vooral qua exterieur en de look and feel van de woning aan de buitenkant.

Ze zien er glanzend uit, hebben een gladde of korrelige structuur en ogen een beetje futuristisch.
Foto: CMT Poorten

Deel van het design

Op onderstaande afbeelding wordt duidelijk dat de garagepoort de laatste jaren een transformatie heeft ondergaan van louter functioneel naar esthetisch surplus voor de designuitstraling van je woning. Vooral de glanzende uitstraling in combinatie met de vaak ruwere gevelmaterialen zoals bakstenen of beton maakt de toepassing van aluminium gevelpoorten een succesverhaal!

Op onderstaande afbeelding wordt duidelijk dat de garagepoort de laatste jaren een transformatie heeft ondergaan van louter functioneel naar esthetisch surplus voor de designuitstraling van je woning.
Ben jij een toekomstige bouwer en zie jij jezelf ook wel in zo’n moderne of industriële woning met aluminium gevelpoort wonen? Leg je oor dan zeker eens te luister bij CMT Poorten: of het nu gaat over een budgetvriendelijke standaardpoort of een volledig op maat gemaakte sectionale poort, zij helpen jou graag bij de keuze van de ideale poort voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject!