Wat mag niet ontbreken in de babykamer?

22-12-2017

Je voorbereiden op de komst van een kleintje is een hele uitdaging. Je moet veel kopen, regelen, en vooral doen. Bij het inrichten van de kamer zijn er trouwens enkele factoren waarmee je rekening moet houden. Ja, de kamer moet mooi zijn, maar toch moet je ook denken aan de indeling, en de veiligheid ervan. Wat mag er nu eigenlijk echt niet ontbreken in de babykamer?

 

Checklist!

Heb jij al een idee over hoe je babykamer eruit mag zien? Neen? Maak dan een moodboard. Kleur, knip, en plak jouw ideeën op een blad. Zo creëer je een bepaalde stijl en wordt je zoektocht naar meubelen gemakkelijker. Maak ook een checklist met items die je nodig hebt. Uiteindelijk krijg je een goed georganiseerde babykamer waar zowel jij als de baby van zullen genieten!

Heb jij al een idee over hoe je babykamer eruit mag zien?

Safety first

Ondertussen weet je al deels hoe je de kinderkamer wil inrichten. Sta ook wel even stil bij de veiligheid van de kamer. Je meubels moeten natuurlijk aan bepaalde veiligheidseisen voldoen, maar ook de indeling van de kamer speelt een rol. Plaats het bedje zeker niet in de buurt van stopcontacten of snoeren van elektrische apparaten. In het begin kan je baby nog niet kruipen, maar dit zal snel veranderen! Ze groeien als kool. Let er ook op dat je het bed niet vlak naast de chauffage plaatst. En hoewel knuffels heel schattig zijn, zet je er best niet te veel bij in het bed.

Ondertussen weet je al deels hoe je de kinderkamer wil inrichten. Sta ook wel even stil bij de veiligheid van de kamer.

Het bed

In de babykamer mag een wieg of een kinderbed natuurlijk niet ontbreken. Het bed plaats je best centraal in de kamer of tegen een muur met voldoende ruimte rondom. Zorg er zeker voor dat je kind niet uit het bed kan vallen. Vergeet trouwens je matras en matrasbeschermer niet!

In de babykamer mag een wieg of een kinderbed natuurlijk niet ontbreken.

Open de kast

Om alle schattige babykleren op te bergen, heb je natuurlijk een kast nodig. De indeling? Die kies je zelf! Bij de aankoop van de kast hou je rekening met de stevigheid ervan. Wanneer je kiest voor een kast met veel plaats, hoef je geen limiet te zetten op je aankopen! ;-) Een schommelstoel kan ook erg handig zijn: jij kan er tot rust komen terwijl je kindje eet.

 
Om alle schattige babykleren op te bergen, heb je natuurlijk een kast nodig.

Commode of luiertafel?

Feit: je zal veel luiers mogen verversen. Een luiertafel of commode is echter geen noodzaak, maar handig is het natuurlijk wel! Ga je er alleen kleren in stoppen? Dan gelden dezelfde regels als bij de kast. Als je de tafel ook gaat gebruiken als luiertafel, moet de hoogte afgesteld worden zodat jij je niet te veel moet bukken. Daarnaast moet het blad waarop je werkt groot genoeg zijn om zonder problemen je kindje te verschonen. En dat is niet alles, de zij- en achterkant moeten minimaal een rand hebben van 3cm hoog. Zorg er ook voor dat je kindje zich niet kan bezeren als hij/zij erop ligt!

Een luiertafel of commode is echter geen noodzaak, maar handig is het natuurlijk wel!

Accessoires

Nu jij de inrichting van je babykamer bepaald hebt, is het tijd om de kamer af te werken. De meubels maken de kamer namelijk wel functioneel, maar eigenlijk niet gezellig. Er zijn erg leuke accessoires op de markt waarmee je de babykamer kunt opvrolijken! Zo kan je bijvoorbeeld een tapijt leggen in de vorm van een dier, of kan je een muurschildering laten aanbrengen. Een teddybeer mag natuurlijk ook niet ontbreken! Onze tip? Werk met rustige kleuren om je kindje sneller te laten inslapen.

Er zijn erg leuke accessoires op de markt waarmee je de babykamer kunt opvrolijken!
Nu jij weet hoe de kamer voor je kleintje eruit mag zien, moet je alleen nog op zoek naar de geschikte meubelen. Voor een kinderkamer op maat moet je bij Aleta in Dessel zijn! Zo hoef je niet bang te zijn dat je rugpijn gaat krijgen bij het verversen van de luiers, want zij maken de kast gewoon naar jouw wensen; hetzelfde voor het bedje. Veel babyplezier!