Zo verwarm jij jouw badkamer het best

16-01-2018

Zeker nu het buiten al stevig koud begint te worden, is er niets heerlijker dan een heerlijk verwarmde badkamer, toch? Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw badkamer te verwarmen, maar welke is nu het meest ideaal? Vloer- of wandverwarming, designradiatoren of een mix? Uiteraard hecht jij belang aan het comfort in je badkamer, dus je mag gerust extra eisen stellen op het gebied van verwarming. Wij zetten de verschillende opties voor jou op een rijtje!

Zeker nu het buiten al stevig koud begint te worden, is er niets heerlijker dan een heerlijk verwarmde badkamer, toch?

Vloerverwarming

Eén van de meest gebruikte systemen om de badkamer te verwarmen, is vloerverwarming. Dat komt uiteraard omdat vloerverwarming aangenaam aanvoelt aan je voeten wanneer je uit de douche of de badkuip stapt, maar daarnaast heeft het nog een bijkomend voordeel. Vloerverwarming zorgt er namelijk voor dat een natte vloer sneller opdroogt. Bovendien heeft vloerverwarming ook op esthetisch vlak zo zijn voordelen omdat het onzichtbaar en ruimtebesparend is. Bij vloerverwarming zijn er twee mogelijkheden: enerzijds bestaat er vloerverwarming met buizen die worden aangesloten op het bestaande verwarmingscircuit, anderzijds is er elektrische vloerverwarming die wordt geïnstalleerd op het elektriciteitsnet. Houd er wel rekening mee dat de badkamer minder snel zal opwarmen dan met radiatoren.

Een van de meest gebruikte systemen om de badkamer te verwarmen, is vloerverwarming.

Radiatoren

De tijd waarin radiatoren er ouderwets uitzagen, louter een functionele betekenis hadden en op esthetisch vlak een ramp waren, ligt gelukkig ver achter ons. Tegenwoordig bestaan er voor elke woonstijl zeer mooie, decoratieve designradiatoren die perfect passen in het interieur van jouw dromen. Wat niet veranderd is doorheen de tijd, is de populariteit van radiatoren. Net als vloerverwarming is verwarming met radiatoren nog steeds één van de meest gebruikte methoden om de badkamer te verwarmen. Radiatoren zijn dan ook eenvoudig te installeren, bieden de ideale plek om je handdoeken op te drogen en verwarmen jouw badkamer relatief snel!

Radiatoren zijn dan ook eenvoudig te installeren, bieden de ideale plek om je handdoeken op te drogen en verwarmen jouw badkamer relatief snel!

Wandverwarming

Eén van de manieren om het comfort in je badkamer te verhogen, is door middel van wandverwarming. Zeker in combinatie met vloerverwarming is dit een zeer economische manier om je badkamer te verwarmen. Wandverwarming heeft maar één nadeel: het is moeilijk te installeren in een bestaande badkamer omdat de verwarmingsbuizen in de wand zelf worden verwerkt en aangesloten worden op het verwarmingscircuit. Dat maakt deze manier van verwarmen minder geschikt voor renovaties maar des te meer geschikt voor nieuwbouwwoningen.

Eén van de manieren om het comfort in je badkamer te verhogen, is door middel van wandverwarming.

Elektrische verwarming

Naast de standaard radiatoren die aangesloten worden op het verwarmingssysteem bestaan er ook radiatoren die op elektriciteit werken. De vloeistof in deze radiatoren wordt met behulp van elektriciteit opgewarmd. Omdat ze eenvoudig te plaatsen zijn en daarvoor alleen een geaard stopcontact nodig is, worden deze toestellen vaak gebruikt als bijverwarming. Ook om economische redenen is elektrische verwarming hiervoor meer geschikt. Maar in kleine ruimtes kan elektrische verwarming ook als hoofdverwarming gebruikt worden. Houd er wel rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat de ruimte opgewarmd is.

Naast de standaard radiatoren die aangesloten worden op het verwarmingssysteem bestaan er ook radiatoren die op elektriciteit werken.
In moderne badkamers wordt er vaak gewerkt met een combinatie van verschillende soorten verwarming. Doorgaans gaat het daarbij om een mix van vloerverwarming, wandverwarming en designradiatoren. Deze vormen worden het vaakst gebruikt als hoofdverwarming voor de badkamer omdat ze het minste energie verbruiken en een constante warmte geven. Hebben wij jou warm gemaakt om verwarming te laten installeren in jouw badkamer? Neem dan eens contact op met Sanicole: zij zijn gespecialiseerd in de verkoop van badkamers, sanitair en materialen voor verwarming en ventilatie!