Baksteen als eyecatcher in je interieur

27-11-2017

Wat te doen met het interieur: behangen of schilderen? Waarom je leefruimte geen bakstenen uitzicht geven? Steenstrips bezorgen je interieur een warme, sfeervolle uitstraling. Een bakstenen wand kan je perfect als opvallend accent gebruiken voor zowel de woonkamer als de keuken of de slaapkamer. Vooral in een penthouse interieur komt zo’n bakstenen wand extra goed tot zijn recht!

 

Sculpturaal uitzicht

Steenstrips zijn ongeveer 2 centimeter dunne schijfjes gezaagd uit bakstenen. De integratie van steenstrips in je interieur zorgt instant voor een aparte stijl. Steenstrips zijn een prima keuze voor wie houdt van het contrast tussen modern, minimalistisch meubilair en het ruwe oppervlak van bakstenen. Volgens de bekende Servische architect Aleksandar Savikin lijken meubelstukken of verlichting meer sculpturaal en speciaal op een bakstenen achtergrond.

Steenstrips zijn ongeveer 2 centimeter dunne schijfjes gezaagd uit bakstenen. De integratie van steenstrips in je interieur zorgt instant voor een aparte stijl.
Foto: Vandersanden

Stoere, industriële look

Je kan een bakstenen wand uiteraard een likje verf geven, maar steenstrips komen vaak het mooist tot zijn recht wanneer je deze onbewerkt laat. Zo creëer jij een mooie authentieke aanblik. Steenstrips zorgen dan ook instant voor een stoere, industriële look. Droom jij van een industrieel interieur? Wissel dan een ruwe bakstenen muur af met effen oppervlaktes, ijzeren steunpilaren of houten balken, en je tovert in no time een no nonsense industriële en stijlvolle look.

Je kan een bakstenen wand uiteraard een likje verf geven, maar steenstrips komen vaak het mooist tot zijn recht wanneer je deze onbewerkt laat.
Foto: Vandersanden

Een interieurstatement

Sinds de opkomst van de industriële woontrend kennen ruwe bakstenen wanden een felle opmars. Meer bepaald worden alsmaar meer rode of zwarte bakstenen als statement ingezet in de woonruimte. Met een wondermooi effect! Door de krachtige textuur van steenstrips in een donkere kleur creëer jij een ware eyecatcher in je woning en wint jouw ruimte aan persoonlijkheid! Een originele bakstenen muur geeft dan ook ziel aan een modern ingerichte ruimte.

Door de krachtige textuur van steenstrips in een donkere kleur creëer jij een ware eyecatcher in je woning en wint jouw ruimte aan persoonlijkheid!
Foto: Vandersanden

Speels experiment

Een industrieel interieur til jij nog naar een hoger niveau door een ruwe bakstenen wand te integreren in de ruimte. Een bakstenen muur staat speels en straalt functionaliteit en design uit zonder dat het druk wordt. Je kan experimenteren met verschillende kleuren en formaten. Doordat bakstenen muren stoer maar ook redelijk neutraal zijn, passen ze bij veel soorten inrichtingen. Door de kleuren van de steenstrips te laten terugkeren in verschillende elementen in het interieur zorg je voor eenheid.

Een industrieel interieur til jij nog naar een hoger niveau door een ruwe bakstenen wand te integreren in de ruimte.
Foto: Vandersanden
Droom jij ook van een industriële look in je woning waarbij een ruwe bakstenen wand niet mag ontbreken? Vandersanden draagt graag zijn steentje bij aan jouw droomproject! Bij hen heb je keuze uit meer dan honderd kleuren baksteen. Zo zorg jij ervoor dat er binnenkort ook zo’n bakstenen wand als eyecatcher staat te blinken in jouw interieur!