Origineel met beton in je woning

18-09-2017

Met de industriële woontrend die de laatste jaren erg populair is, is beton ook aan een stevige optocht bezig de laatste jaren. Beton wordt steeds vaker gebruikt in moderne en industriële woningen. Het is dan ook allesbehalve saai. Wij laten je zien hoe je origineel uit de hoek kan komen door gebruik te maken van beton in je woning. Wedden dat je na het lezen van dit artikel een betonnen woning overweegt?

Beton in je keuken

De laatste jaren is het erg populair om een betonblok midden in je keuken te plaatsen. Jawel, je hoort het goed. Beton is ideaal om als keukeneiland te gebruiken. De laatste jaren wordt het dan ook steeds meer toegepast zowel in moderne als in landelijke woningen. Het geeft je woning de uitstraling van een industrieel pand maar de zwart-witcontrasten en het gebruik van hout zorgen ervoor dat het geheel iets warmer aanvoelt. Een voltreffer wat ons betreft!

Beton is ideaal om als keukeneiland te gebruiken. De laatste jaren wordt het dan ook steeds meer toegepast zowel in moderne als in landelijke woningen.

Tussen betonnen muren

En wat als je nu eens een volledige ruimte in beton maakte? Als je het aankleedt met de juiste materialen en combineert met hout en witaccenten bijvoorbeeld, dan komt het allesbehalve koel over! De industrial look geeft je ruimte alleen maar meer karakter en maakt het een beetje living on the edge

Als je het aankleedt met de juiste materialen en combineert met hout en witaccenten bijvoorbeeld, dan komt het allesbehalve koel over!

Een betonnen trap

Betonnen trappen hebben het altijd al goed gedaan. Alleen werken de meesten onder ons die dan af met een houten of stenen bekleding. Maar beton heeft dat eigenlijk niet nodig. Een mooi afgewerkte massieve betonnen trap staat op zichzelf en straalt absolute klasse uit. Mag het nog iets origineler en gewaagder? Ga dan eens voor gekleurd beton of een ruwe structuurbeton.

Een mooi afgewerkte massieve betonnen trap staat op zichzelf en straalt absolute klasse uit.

Plafond

In de meeste woningen waar je over de vloer komt, is het plafond mooi afgewerkt en geschilderd, nietwaar? Onze bescheiden traditie op het vlak van wonen en interieur speelt ons daarin parten. Durf eens uit de band te springen en te kiezen voor een plafond in ruw beton. De keuze voor structuurbeton geeft het interieur hier een stoere look.

Durf eens uit de band te springen en te kiezen voor een plafond in ruw beton. De keuze voor structuurbeton geeft het interieur hier een stoere look.

Een volledig betonnen interieur

Wij hadden nooit gedacht dat een volledig interieur in beton nog stijlvol kon ogen maar onderstaande afbeelding bewijst het tegendeel. Less is more geldt niet voor de betonlook. Qua aankleding heeft het zelfs niet veel nodig behalve enkele opvallende houtaccenten die terugkeren in het interieur. Een betonnen bunker was nog nooit zo stijlvol! Voor liefhebbers van gedurfd en avontuurlijk interieur.

Een betonnen bunker was nog nooit stijlvol!
Ben jij na het zien van deze geslaagde voorbeelden helemaal in de ban van beton? Dan hebben wij een tip voor je: ga eens langs bij Drejaco, dé specialist voor het uitvoeren van jouw betonwerken. Zij verzorgen graag jouw ruwbouw in beton en leggen daarmee graag de ideale basis voor jouw industriële woning! Informeer gerust bij hen naar de mogelijkheden. Ga jij dit najaar voor gekleurd beton, zichtbeton of structuurbeton?