Haal de betonlook in huis

10-02-2018

Met beton kan je de mooiste realisaties maken in je interieur. Vooral bij liefhebbers van de populaire industriële woontrend van de laatste jaren valt beton erg in de smaak. De stoere grijstinten bezorgen je interieur een robuuste uitstraling waardoor dit brutalisme voor een unieke sfeer in je woning zorgt. Met beton kan je een speels en origineel interieur creëren dat nog steeds sfeervol en zelfs een tikkeltje romantisch oogt. Betonnen trappen, zichtbare betonnen welfsels en gepolierde vloeren of keukenbladen… de opties zijn eindeloos.

 

Brutalisme in design

Beton zorgt instant voor een wat brutalere look in huis. De term brutalisme is afgeleid van het Franse béton brut, of ‘ruw beton’. De stijl werd in de jaren ‘50 in de architectuur ingevoerd, voorgetrokken door de Zwitserse architect Le Corbusier, en vierde in België hoogtij tussen 1950 en 1970. De laatste jaren zijn brutalistische elementen opnieuw erg in trek. Brutalisme wordt steeds vaker toegepast bij alle bouwstijlen, van landelijk tot modern en industrieel.

 
Beton zorgt instant voor een wat brutalere look in huis.
Foto: Bouwmaterialen Wijckmans/Marazzi

Tegels met een betonlook

Wie geen echt beton in huis wil of kan halen maar wel houdt van de betonlook, kan met betonlook tegels eenvoudig een betonimitatie integreren in zijn of haar woonst. Het valt nauwelijks op dat de vloer betegeld is, waardoor die bijna hetzelfde oogt als een betonvloer. Betonlook tegels in grote formaten lenen zich bovendien perfect als materiaal voor wandbekleding. Zeker indien die het verlengde vormt van de vloerbekleding is een verbluffend effect verzekerd!

 
Wie geen echt beton in huis wil of kan halen maar wel houdt van de betonlook, kan met betonlook tegels eenvoudig een betonimitatie integreren in zijn of haar woonst.
Foto: Bouwmaterialen Wijckmans

In combo met parket

Vooral in combinatie met parket is de betonlook een absolute voltreffer. De warme, sfeervolle uitstraling van het hout staat in schril contrast met de kille, stoere look van het beton. Die unieke combinatie resulteert in een verbazingwekkend interieur dat allesbehalve koud aanvoelt. Onderstaande afbeelding toont dat je beton ook perfect als plafondbekleding kan gebruiken. Origineel design, en het bewijs dat de betonlook ook mooi tot zijn recht komt in landelijke woningen.

Vooral in combinatie met parket is de betonlook een absolute voltreffer.

De industriële woontrend

Dat de betonlook de laatste jaren zo populair is, heeft mede te maken met zijn industriële uitstraling. Een betonnen vloer zorgt voor een naadloze en strakke look en voegt extra karakter toe aan je woning. Omdat beton waterdicht is en makkelijk te reinigen, is het ook ideaal voor keukens en badkamers. Bovendien bestaan er verschillende kleurtinten in waardoor je in elke ruimte andere accenten kan leggen en diverse sferen in je woning kan halen.

Dat de betonlook de laatste jaren zo populair is, heeft mede te maken met zijn industriële uitstraling.
Sta jij te popelen om de betonlook in je interieur te halen? Leg je oor dan eens te luister bij Bouwmaterialen Wijckmans: zij zijn specialist in betonproducten en helpen jouw gedroomde creatie in beton graag mee realiseren!