Bouwen in beton is hot!

20-12-2017

Ken jij beton ook als een stevige materie? Yup, dat dachten we al. Daarom wordt het dan ook vaak gebruikt als bouwmateriaal. Maar wist je dat je een volledige woning in beton kunt bouwen? Dit heeft namelijk erg veel voordelen waardoor betonwoningen de laatste jaren aan populariteit gewonnen hebben. Neem het van ons aan: bouwen in beton is hot!

 


Health is not valued until sickness comes

Feit: een woning in beton is een gezonde woning. Aangezien betonnen muren geen organisch materiaal bevatten, zullen er geen schimmels of andere schadelijke stoffen op kunnen groeien. En als er iets belangrijk is in het leven, is het wel je gezondheid. Better safe than sorry dus! Bovendien bevat beton geen gevaarlijke chemicaliën zoals koper, chroom, of arseen. Alsof dat nog niet genoeg is, is beton vuur- en waterbestendig. Speciale producten? Nope, niet nodig.

Aangezien betonnen muren geen organisch materiaal bevatten, zullen er geen schimmels of andere schadelijke stoffen op kunnen groeien.
Foto: Concrete House

Superman!

Kort samengevat is de betonwoning de Superman onder de woningen. Doordat ze in 1x geplaatst worden en niet uit verschillende delen bestaan, zijn ze erg stevig. De levensduur van zo’n woning in beton ligt dan ook erg hoog. Zo kunnen ze zonder problemen 200 à 300 jaar oud worden. Investeren in de toekomst? Check. En neen, vuur, water, en wind hebben geen impact op deze huizen. Beton is zo sterk dat deze natuurlijke bedreigingen geen probleem meer vormen. Safety first, right?

Doordat ze in 1x geplaatst worden en niet uit verschillende delen bestaan, zijn ze erg stevig.
Foto: Concrete House

Besparen op energie

Betonwoningen kunnen op een eenvoudige manier zeer luchtdicht gebouwd worden. Wist je al dat een woning in beton een hoge thermische eigenschap bevat? Zo warmt het huis gedurende de hele dag op waardoor het binnen koel blijft. Pas ’s nachts komt deze warmte vrij. Heerlijk! Dit heeft natuurlijk ook een voordeel op vlak van je stookkosten, want je verwarmt deels met natuurlijke energie. Daarnaast is beton erg compact: lucht zal dus niet ontsnappen. En laat luchtverlies nu de grootste reden van hitteverlies zijn. Resultaat? Ecologisch wonen in beton!

Betonwoningen kunnen op een eenvoudige manier zeer luchtdicht gebouwd worden.
Foto: Concrete House

De sneltrein onder de huizen

Wil je snel een huis plaatsen? Hallo beton. Een betonwoning kan namelijk veel sneller gebouwd worden waardoor je bouwkosten relatief laag blijven. Een extra voordeel? Je kan snel verhuizen. Geen extra geld nodig voor een andere (huur)woning dus. Wanneer je kiest voor een prefab-woning met kant-en-klare betonpanelen kan de ruwbouw al in ongeveer 3 dagen rechtgetrokken worden; van snel gesproken!

Wil je snel een huis plaatsen? Hallo beton. Een betonwoning kan namelijk veel sneller gebouwd worden waardoor je bouwkosten relatief laag blijven
Foto: Concrete House
Helemaal overtuigd van de voordelen van een betonwoning? Top! Dan kan je nu beginnen met het ontwerpen van een plan. En als je de blauwdruk van je woning hebt ontworpen, kan Concrete House uit Olen ermee aan de slag! Build a home, not a house.