Blaas meer leven in je wintertuin

26-02-2018
Heb je het gevoel dat je je tuin in de winter wat verwaarloost? Tijd om daar verandering in te brengen dan! De winter is al lang niet meer het vergeten tuinseizoen, er valt namelijk zo veel te beleven buiten. Met deze tips zorg je meteen voor meer leven in je tuin tijdens de winterperiode.

 

Ga voor kleur en geur

Elk seizoen heeft zijn charmes, maar tijdens de winter kan het wel eens zijn dat je tuin er nogal kleurloos bij ligt. Wil je er wat meer kleur in brengen? Planten in een pot of bak zijn daar ideaal voor. Denk bijvoorbeeld aan winterheide, bosviooltjes, struikklimop, bergthee, kerstroos enzovoort. Je kan in de winter ook alvast kleine voorjaarsbloeiers planten zoals tulpen, krokussen en narcissen. Op die manier ben je ook in het voorjaar al zeker van extra kleur in de tuin.

 
Elk seizoen heeft zijn charmes, maar tijdens de winter kan het wel eens zijn dat je tuin er nogal kleurloos bij ligt.
Foto: Pinterest

Geef je planten water

We hebben je hierboven al aangeraden om planten in een pot of bak aan te schaffen, maar vergeet deze dan ook geen water te geven tijdens de winter! Bij vriestemperaturen doe je dit beter niet, maar vanaf het moment dat het weer dooit mogen ze water krijgen. Let er ook op dat je bak onderaan gaatjes heeft zodat alles goed draineert. Weet je niet goed welke pot je moet aanschaffen? Koop er dan één die vriestemperaturen aan kan zonder te barsten. Zo ben je zeker van een hele winter plantenplezier!

 
We hebben je hierboven al aangeraden om planten in een pot of bak aan te schaffen, maar vergeet deze dan ook geen water te geven tijdens de winter!
Foto: Pinterest

Lok vogels naar je tuin

Wil je graag meer leven in je tuin tijdens de koudere periodes van het jaar? Zorg er dan voor dat de vogels vanzelf naar je toe komen. Je kan bijvoorbeeld nestkastjes hangen, vogelvoedertafels plaatsen en vetbollen hangen. Voor je het weet is je tuin een vogelparadijs waar je elke dag van kan genieten!

 
Wil je graag meer leven in je tuin tijdens de koudere periodes van het jaar?

Zorg voor feeërieke verlichting

Tijdens de winter is het een groot deel van de tijd gewoon donker buiten: het perfecte moment voor sprookjesachtige verlichting. Je kan dit effect bekomen door bijvoorbeeld oudere kerstverlichting in de tuin te installeren of gewoon speciale tuinverlichting te kopen. Voor een extra feeëriek effect plaats je de verlichting bij of in de planten en zorg je voor lichtjes in verschillende kleuren.

 
Tijdens de winter is het een groot deel van de tijd gewoon donker buiten: het perfecte moment voor sprookjesachtige verlichting.
Foto: Pinterest

Maak het gezellig

Waarom zou je enkel in de zomer buiten kunnen gaan zitten? Met een dikke winterjas, wat dekentjes en een warm drankje rond een vuur zitten is minstens even gezellig! Nodig vrienden of familie uit voor een warme chocomelk of een soepje en je beleeft de leukste avond van de hele winter. Mag het wat meer zijn? Niemand houdt je tegen om een winterbarbecue te organiseren!

 
Met een dikke winterjas, wat dekentjes en een warm drankje rond een vuur zitten is minstens even gezellig!