Wat is nu precies het verschil tussen een merk als Black Bananas en Hennes en Maurits. Wat is het verschil tussen een shirt van de Zeeman en Dsquared. Veel mensen zullen natuurlijk denken dat de shirts van de H&M en de Zeeman een veel betere prijs-kwaliteit verhouding hebben. Dsquared zou daarmee te hoog geprijsd zijn, net zoals Black Bananas. Maar er zijn misschien wel vijftig dingen die de prijs van een product vormen. Natuurlijk betaal je in sommige maten voor een merk maar dat is lang niet altijd het geval. Zelf heb ik in een kledingwinkel gewerkt en ik kan met vertrouwen zeggen dat het soms beter is om een shirt van Black Bananas te kopen in plaats van de H&M. Zelf koop ik altijd ondergoed van Tommy Hilfiger, mijn vriendin koopt altijd boxers van de zeeman. En zei gaat 2 keer zo snel door haar boxers heen dan ik door die van mij.

 

De voordelen van een duurmerk

Het kopen van een duur merk heeft zeker voordelen. Maar laten we het niet gaan hebben over of de kwaliteit van mijn trui beter is dan die van jou. Ik wil het graag hebben over wat het psychologisch met je doet. Als ik een trui van Dsquared koop betaal ik hier 3 keer meer voor dan een trui van de H&M. Ik stel dat ik dan ook veel zuiniger zal zijn op mijn Dsquared trui. Hetzelfde geld voor iets van Black Bananas. Iemand die een Primark broek koopt gooit deze na 3 maanden weer weg. Iemand die een Dsquared broek koop doet hier misschien wel zijn hele leven mee. Los van een mogelijk prijsverschil zal je veel zuiniger omgaan met je dure spullen. Als de Dsquared broek kapotgaat kan je niet zomaar een nieuwe kopen.

 

Denk na over de natuur

Het schijnt dat het kopen van broeken één van de meest vervuilende dingen is die wij kunnen doen. Nummer één is meer dan één kind nemen, nummer twee is vlees eten en nummer drie is jeans kopen. Die worden namelijk gewassen met ontzettend veel water. Mensen die 5 broeken per kwartaal kopen bij de Primark kunnen daarom het bloed onder mijn nagels vandaan halen. Als je gewoon 2 goede broeken per jaar koopt richt je zo veel minder schade toe aan de natuur. Dit punt wordt natuurlijk steeds belangrijker. Ik zeg niet dat je nu broeken van 300 euro moet kopen. Maar overweeg het soms een om naar een duurder merk te kijken zoals Dsquared of Black Bananas. Ga wat zuiniger met je spullen om want binnenkort kunnen we het misschien ecologisch niet maken om H&M broeken te kopen.