Een bladluizenplaag? Zo verholpen!

03-04-2018

Het wordt stilaan warmer weer, en de natuur staat opnieuw in volle bloei. Prachtig, maar het heeft een nadeel: de lente is het geliefkoosde seizoen van bladluizen die je tuin of moestuin binnen de kortste keren naar de vaantjes kunnen vreten. Gelukkig is er ook goed nieuws: er bestaan natuurlijke organismen die je in de tuin kan zetten om zo’n plaag op een ecologische manier uit te roeien!

 

De nachtmerrie van iedere tuinliefhebber

Bladluizen zijn dé grote nachtmerrie van iedere tuinliefhebber. Ze vreten niet alleen je hagen en rozenstruiken kapot, maar voeden zich ook graag met de voedingsstoffen uit je moestuin. Het gevolg? Je rozen en hagen verliezen hun schoonheid, en je groenten en fruit verzwakken, waardoor op termijn zelfs schimmels kunnen optreden op de plaatsen waar de bladluizen een plakkerige massa afscheiden.

Bladluizen zijn dé grote nachtmerrie van iedere tuinliefhebber.

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen

En er is nog slechter nieuws: de bladluis plant zich immers in een razendsnel tempo voort. Als je zo’n plaag dus niet meteen aanpakt, dan vermenigvuldigt het probleem zich pijlsnel tot een ware catastrofe voor je tuin of moestuin. Het goede nieuws dan? De natuur beschikt gelukkig over een zelfredzame oplossing: lieveheersbeestjes!

De natuur beschikt over een zelfredzame oplossing: lieveheersbeestjes!

Heerser over jouw (moes)tuin

Het komt erop aan om een massa larven van lieveheersbeestjes dichtbij de bladluizenhaard te zetten. Elke larve kan per dag tot honderd bladluizen opeten, en ook nadat deze veelvraten zich ontpopt hebben tot lieveheersbeestjes, blijven ze zich voeden met bladluis. Surplus? Die lieveheersbeestjes droppen gedurende drie maanden zo’n twintig tot vijftig eitjes per dag, waardoor bladluis op termijn geen schijn van kans meer heeft.

Lieveheersbeestjes droppen gedurende drie maanden zo’n twintig tot vijftig eitjes per dag, waardoor bladluis op termijn geen schijn van kans meer heeft.

Wees bladluis te slim af

Als je een bladluizenplaag hebt in de tuin, dan zal het aantal van nature aanwezige lieveheersbeestjes niet volstaan om de plaag uit te roeien. Daarom haal je beter de therapiedoosjes van Naturapy in huis: Adali-Guard bezit minstens honderd lieveheersbeestjeslarven die je handig kan uitzetten in de kleine doosjes bij de bladluizenhaard. Een natuurlijke therapie die jouw tuin en moestuin binnen de kortste keren opnieuw mooi en gezond maakt.

Als je een bladluizenplaag hebt in de tuin, dan zal het aantal van nature aanwezige lieveheersbeestjes niet volstaan om de plaag uit te roeien.
Wil jij ook komaf maken met de bladluizenplaag die jouw moestuin kapot vreet? Schakel dan het advies in van experts: Tuincentrum Botanica staat met raad en daad voor jou klaar! Zij helpen de biologische evenwichten in je tuin opnieuw te herstellen en de meest voorkomende insectenplagen op een ecologische manier uit te roeien. Dankzij hun hulp word jij in een mum van tijd opnieuw de trotse eigenaar van een tuin en/of moestuin die blaakt van gezondheid!