Wat doe je met je oude boeken, zet je ze in de kast over ga je ze verkopen? December studeerde ik af en kon ik beginnen aan een geweldige carrière althans dat hoop ik. De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met solliciteren. Maar ja er moet wel brood op de plank komen dus ben ik gaan kijken naar welke spullen ik kan verkopen. Mijn oude schoolboeken kan ik goed verkopen aan iemand die ze nodig heeft.

Verkopen maar

Zelf heb ik geen grote boekenkast in mijn huis en wil ik dat eigenlijk ook niet. Dus plek voor al mijn studieboeken heb ik nu wel omdat het nodig was maar nu ik afgestudeerd ben is dit niet meer nodig en wil ik er vanaf. Een vriendin van mijn vertelde dat zij al haar studieboeken had verkocht aan een zusje van een vriendin van haar. Dit was bij mij geen optie omdat ik niemand kende die mijn opleiding ging doen. Dus moest ik het even anders aanpakken maar hoe dat wist ik nog niet. Want waar verkoop je dan de boeken? Gelukkig heb ik altijd goed contact gehad met meneer die bij ons in de bibliotheek werkte, hij moest wel weten waar ik mijn boeken kan verkopen! En natuurlijk wist hij dat er zijn online genoeg sites die tweedehandsboeken verkopen. Je vult in welk boek het is, welke druk en hoeveel je er voor wilt hebben en verkopen maar!

 

Spelregels

De site die ik had gekozen om mijn boeken te verkopen had een aantal regels waar je als verkopen aan moest houden. Waarbij eerlijkheid op nummer één stond want je moest een eerlijk product verkopen dus als het boek versleten was dan moest je dat goed aangeven. Samen met een vriendin hebben we al mijn boeken beoordeeld op kwaliteit en dat zo goed mogelijk omschreven. Ik hoefde ook geen wereld bedragen voor de boeken want iedere euro is op het moment welkom. Binnen een week had ik al bijna al mijn boeken verkocht. Om er zeker van te zijn dat mijn boeken veilig aan zouden komen verzond ik mijn boeken in luchtkussen enveloppen. Tot nu toe heb ik hele positieve beoordeling gekregen en zijn mensen erg te vrede over de kwaliteit van mijn boeken. Ik heb ook al een goed centje verdient dus ik raad het iedereen aan. Het is ook zonde dat iedereen altijd maar nieuwe boeken koopt als iemand anders het zelfde boek heeft liggen.