Bouw eens een woning!

20-10-2017

Als je binnenkort zelf een huis wil bouwen, weet je dat je keuzes moet maken. Zo moet je niet alleen weten hoeveel kamers je in totaal wilt, of hoe je keuken eruit moet zien, maar ook in welke stijl je net wilt bouwen. Ben jij voor een moderne woning? Wil je toch liever een traditioneel gebouw? Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij de meest voorkomende bouwstijlen op een rijtje gezet.

 

 

Mee met de tijd

Wil jij een woning die zowel moderne als traditionele elementen bevat? De eigentijdse woning is iets voor jou! Deze woning combineert op een slimme manier het beste van twee werelden. Daarom is het dan ook de woning die je het meest in het straatbeeld ziet. Vaak zijn het huizen die een strakke gevel hebben, maar toch een traditioneel dak. Toch heb je wel de keuze om te spelen met wat je zelf mooi vindt wanneer je de gevel bekijkt. Zo kan je baksteen met een strak stuk combineren om het uiterlijk van je huis te pimpen. Let ook op de kleur van de mortel! En neen, geen ronde ramen bij een eigentijdse woning, wel recht recht recht.

Wil jij een woning die zowel moderne als traditionele elementen bevat? De eigentijdse woning is iets voor jou!
Foto: Bouwbedrijf Ivo Frans

Moderne woning

Is modern voor jou the way to go? Strak is de norm! Het dak? Dat is meestal plat. De gevel? Strak en vaak gewoon één vlak. Het materiaal? Een mix van wat er op de markt beschikbaar is. Als je dus niet kan kiezen tussen hout, zink, of beton, mag je bij een moderne woning zonder probleem de combinatie maken. Denk verder aan strakke lijnen, sobere vormen, veel glas, en je hebt zowat de samenvatting van een moderne woning. Doordat architecten variëren met diepte en grootte krijgt dit type woning een aparte dynamiek. Onze tip? De oriëntatie van de bouwgrond en de woning zijn erg belangrijk. Zorg dat er grote ramen in het zuiden geïnstalleerd worden zodat je van het zonlicht kan genieten.

Een mix van wat er op de markt beschikbaar is. Als je dus niet kan kiezen tussen hout, zink, of beton, mag je bij een moderne woning zonder probleem de combinatie maken.
Foto: Bouwbedrijf Ivo Frans

Fermettestijl

Doordat er na de Tweede Wereldoorlog veel kleine boerderijen leeg kwamen te staan, kreeg iedereen de kans om deze te kopen. Deze generatie knapte de woning op en voilà: de naam fermette ontstond. Kort samengevat betekent het vandaag de dag een woning in hoevestijl. De invulling? Die kan sterk variëren. Toch gaat het vaak om een lage hoeve waarbij authentieke materialen gebruikt worden. En ja, als jij nog houten vensterluiken wilt installeren, is dat perfect mogelijk! ;-)

Deze generatie knapte de woning op en voilà: de naam fermette ontstond.
Foto: Bouwbedrijf Ivo Frans

Landelijke woning

Wil jij liever wonen zoals in Amerika? Misschien moet je dan opteren voor de landelijke stijl. Deze stijl omvat bijvoorbeeld cottages en pastorijwoningen. Ze zijn trouwens erg geliefd op de markt! Zowel binnen als buiten wordt er veel aandacht besteed aan details. Dit merk je dan ook aan de dakkappelen, houten erkers, of zelfs de rieten daken. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het metselwerk; dit moet dan ook piekfijn in orde zijn!

Wil jij liever wonen zoals in Amerika? Misschien moet je dan opteren voor de landelijke stijl. Deze stijl omvat bijvoorbeeld cottages en pastorijwoningen.
Foto: Bouwbedrijf Ivo Frans

Bungalow

Hoogstwaarschijnlijk ken je de bungalow als vakantiewoning in Center Parcs of Sunparks. Toch kan het ook in het dagelijkse leven een perfecte woning zijn. Wil jij een huis, maar mag het niet te groot zijn? Hallo bungalow! Bij zo’n woning bevinden alle kamers zich op één verdieping. Het ontwerp? Dat kies je zelf. Maar toch raden we je aan om bij dit type woning geen plat dak te kiezen. Hiermee creëer je nog wat extra opbergruimte. PS Je zal minder moeten poetsen!

Wil jij een huis, maar mag het niet te groot zijn? Hallo bungalow!
Foto: Bouwbedrijf Ivo Frans
En wat zal het worden: een eigentijdse woning, een bungalow, een modern huis, of toch maar een fermette? Proficiat alvast met de keuze van jouw droomhuis. Nu rest je alleen nog een partner te vinden die dit kan bouwen… Welkom bij Bouwbedrijf Ivo Frans in Mol!