bureau

Tover je bureau om tot een heerlijke werkplek

22-07-2017

Heb je soms ook moeite om jezelf aan het werk te zetten omdat je bureau er saai en misschien wel rommelig uit ziet? Hoog tijd dus om je werkplek om te toveren naar een Insta-waardig plaatje! Haal het beste uit je werkplek met deze tien leuke ideetjes. Wedden dat je binnenkort meer gemotiveerd bent om aan je bureau te gaan zitten?

 

Voeg een persoonlijke touch toe

Niets zo saai als een bureau waaraan je je niet thuis voelt. Decoreer je werkplek met leuke persoonlijke spulletjes en inspirerende quotes zodat je je meer gemotiveerd voelt doorheen de dag.

 
Breng er dan wat leven in en behang of verf één muur in een gekke of kleurrijke print.
Foto: Pinterest

Maak een collage

We hebben niet allemaal even veel plaats om veel decoratie te plaatsen in onze werkruimte. Een collage kan een uitweg bieden voor wie aan een klein bureau werkt. Kies leuke en inspirerende foto’s en hang ze in één kader boven de tafel. Dit ziet er niet alleen leuk uit, het is ook leuk om te doen!

 
Kies leuke en inspirerende foto’s en hang ze in één kader boven de tafel.
Foto: Pinterest

Minimalisme

Vind je te veel kleur en decoratie té druk voor je bureau? Ga dan voor een minimalistische vibe en hou het bij zwarte en witte voorwerpen om te decoreren. Ideaal voor de liefhebbers van de clean look.

 
Ga dan voor een minimalistische vibe en hou het bij zwarte en witte voorwerpen om te decoreren.
Foto: Pinterest

Breng leven in de brouwerij

Zet plantjes in de kamer en op je bureau zelf, ze brengen leven in de brouwerij en groen in de kamer. Maar vergeet ze geen water te geven!

 
Zet plantjes in de kamer en op je bureau zelf, ze brengen leven in de brouwerij en groen in de kamer.
Foto: Pinterest

Gebruik rustgevende kleuren

Je kan ook andere natuurlijke materialen of pasteltinten gebruiken, zo krijg je een mooi kleurpalet dat niet schreeuwerig overkomt. Dat werkt lekker rustgevend en zorgt voor een optimale concentratie!

 
Je kan ook andere natuurlijke materialen of pasteltinten gebruiken, zo krijg je een mooi kleurpalet dat niet schreeuwerig overkomt.
Foto: Pinterest

Hang wandplankjes

Heb je te weinig opbergruimte aan je bureau? Dat kan makkelijk opgelost worden met hippe wandplankjes. Je bureau zelf ziet er minder rommelig uit én je kan ze leuk decoreren!

 
Heb je te weinig opbergruimte aan je bureau? Dat kan makkelijk opgelost worden met hippe wandplankjes.
Foto: Pinterest

Reisinspiratie

Sommige mensen hebben een beetje motivatie nodig om extra goed te kunnen doorwerken. Ben je een globetrotter? Dan is je werkplek de ideale plaats om te versieren met allerlei reisspulletjes. Ideetje: een afkrasbare wereldkaart om tegen de muur te hangen.

 
Ben je een globetrotter? Dan is je werkplek de ideale plaats om te versieren met allerlei reisspulletjes.
Foto: Pinterest

Inspirerende woorden

Af en toe heb je gewoon wat inspirerende woorden nodig. Is er niemand in de buurt om ze tegen je te zeggen? Decoreer je werkplek dan met enkele mooie woorden. Extra hip tegenwoordig: een lightbox.

Decoreer je werkplek dan met enkele mooie woorden. Extra hip tegenwoordig: een lightbox.
Foto: Pinterest

A desk with a view

Het is veel leuker om naar buiten te kijken dan naar een muur. Een bureau dat je aan het raam zet geeft je minder het gevoel dat je binnen opgesloten zit (tenzij je te snel afgeleid bent natuurlijk). Je kan je bureau ook in een knusse hoek plaatsen om het allemaal wat gezelliger te maken. Dit kan overigens ook bij het raam!

 
Een bureau dat je aan het raam zet geeft je minder het gevoel dat je binnen opgesloten zit (tenzij je te snel afgeleid bent natuurlijk).
Foto: Pinterest