5x redenen waarom je nu een carport wilt

25-10-2017

Mens en dier zijn niet de enige die bescherming nodig hebben tegen het weer. Hallo carport! Deze handige constructie biedt namelijk beschutting voor je voertuig. Geef maar toe, naast je huis is ook een auto iets waar je (veel) geld in hebt geïnvesteerd. Voor een optimale bescherming worden carports dan ook gemaakt uit hout, metaal, of andere stevige materialen. En in 9/10 gevallen is het een vervanging voor de garage; van een schitterend alternatief gesproken. Na het lezen van deze 5 redenen wil jij gegarandeerd zelf een carport!

 

After rain comes fair weather

Aangezien een carport een dak heeft (en soms zelfs één of meerdere zijkanten) beschermt het jouw auto of motor tegen regen, sneeuw, of hagel. Daarnaast is het ook een buffer voor schadelijke zonnestralen, want jawel, ook de zon kan je wagen beschadigen. En dat hagel voor een auto geen pretje is, bewijzen de vele schadegevallen na een hagelstorm maar al te goed.

 
Aangezien een carport een dak heeft (en soms zelfs één of meerdere zijkanten) beschermt het jouw auto of motor tegen regen, sneeuw, of hagel.
Foto: Helico bvba

Single and ready to mingle

Een carport kan erg handig zijn als je alleen woont. Aangezien ze bijna altijd naast je woning staan, hoef je nog maar enkele stappen te zetten naar de deur. Veel veiliger dus dan op straat te parkeren en nog een stukje te voet te moeten gaan; zeker na een avondje stappen met je vrienden! ;-)

 
Een carport kan erg handig zijn als je alleen woont. Aangezien ze bijna altijd naast je woning staan, hoef je nog maar enkele stappen te zetten naar de deur.
Foto: Helico bvba

Not just for cars

Wist je al dat je een carport niet alleen kan gebruiken om je auto in te stallen? Je kan er ook andere vervoersmogelijkheden plaatsen: je boot, je trailer, je motor, en zelfs je grasmachine. Bovendien kan je de carport gebruiken als speelruimte voor je kids, of gewoon voor jezelf! Heb je een carport met zijkanten? Dan kan je er ook gewoon andere spullen in kwijt. En wil je barbecueën, maar zit het weer niet mee? Check, de carport is the place to be.

 
Bovendien kan je de carport gebruiken als speelruimte voor je kids, of gewoon voor jezelf!
Foto: Helico bvba

Protect your house & home

En over veiligheid gesproken… Een carport is niet alleen veiliger voor wanneer je alleen woont. Je auto zal er beter beschermd worden tegen vandalisme of zelfs diefstal. Een inbreker of vandaal zal namelijk minder geneigd zijn om de carport te betreden wanneer deze vlak naast je woning staat. En vergeet niet, your friendly neighbourhood watch doet ook zijn werk, want je ziet de auto natuurlijk van ver staan onder de carport.

 
Een carport is niet alleen veiliger voor wanneer je alleen woont. Je auto zal er beter beschermd worden tegen vandalisme of zelfs diefstal.
Foto: Helico bvba

Don’t be reliable only when it is convenient

Aangezien de meeste carports open zijn, ontbreken er bijna altijd deuren. En da’s superhandig wanneer je net van de winkel komt en al je zakken naar binnen moet dragen. Bovendien heb je geen elektrische opener nodig voor je carport, waardoor je geen vrees moet hebben dat je energierekening opeens de lucht in gaat. PS De waarde van je huis stijgt met een carport, want zonder een plaats om je auto te stallen, zijn minder mensen geneigd de woning over te kopen.

 
Aangezien de meeste carports open zijn, ontbreken er bijna altijd deuren. En da’s superhandig wanneer je net van de winkel komt en al je zakken naar binnen moet dragen.
Foto: Helico bvba
En, helemaal overtuigd om je eigen carport te installeren? Waarschijnlijk wel. Want geef maar toe, zo’n carport heeft meer voordelen dan je dacht. Gelukkig kan je bij Helico bvba in Tildonk terecht voor een carport die perfect bij jouw noden pas. Tot snel?