Creatief met tegels

12-01-2018
Belgen hebben de spreekwoordelijke baksteen in de maag, maar doorgaans zijn we nogal bescheiden als het op het interieur van onze woning aankomt. De meesten onder ons kiezen al snel voor de ‘veiligere’ opties, hoewel we stiekem houden van meer experimentele en creatieve interieurs. Wij tonen je dat out-of-the-box denken bij de inrichting van je huis dubbel en dik loont!

Tegelprints combineren

De meesten onder ons zullen gewoonlijk voor één enkele betegeling kiezen voor het volledige vloeroppervlak. Omdat we dat zo gewend zijn, of uit angst dat het misschien anders een kakofonie wordt. Onderstaande afbeelding bewijst echter dat je al eens creatief mag omspringen met betegeling. Als je in dezelfde kleurtinten blijft, kan je perfect twee of meerdere tegelprints combineren voor een speciaal effect. Verbluffend als je het ons vraagt!

 
Belgen hebben de spreekwoordelijke baksteen in de maag, maar doorgaans zijn we nogal bescheiden als het op het interieur van onze woning aankomt.
Foto: Wijckmans Bouwmaterialen

Vlakken afbakenen

Op onderstaande afbeelding werden meerdere tegels gebruikt om de zitruimte af te bakenen met een vloertekening. Door meerdere dezelfde tegelprints naast elkaar te plaatsen, kan je vlakken en zelfs figuren creëren. Traditioneel zouden de meesten onder ons misschien eerder een gezellige mat op de vloer plaatsen, en ook wij geven toe dat we hier niet meteen aan zouden denken, maar na het zien van dit experimenteel ontwerp zijn wij helemaal fan. Origineel, gedurfd en geslaagd.

 
De meesten onder ons zullen gewoonlijk voor één enkele betegeling kiezen voor het volledige vloeroppervlak.
Foto: Wijckmans Bouwmaterialen

Less is more… of toch niet?

Hoeveel verschillende soorten tegels kan jij waarnemen op onderstaande afbeelding? Maar liefst vier. Een oogverblindend mooie badkamer wat ons betreft. Nochtans zijn wij er heilig van overtuigd dat onze partners ons voor gek zouden verklaren als we het idee zouden opperen om de badkamerwanden te voorzien van drie verschillende tegelprints bovenop de betegelde vloer. Maar het resultaat is allesbehalve gek. Durf dus experimenteren in je interieur!

Als je in dezelfde kleurtinten blijft, kan je perfect twee of meerdere tegelprints combineren voor een speciaal effect.
Foto: Bouwmaterialen Wijckmans

Design doortrekken naar de tegels

Colour blocking geldt niet altijd in interieur. Onderstaande afbeelding toont aan dat het een haast magisch effect creëert als je het design van de meubelen doortrekt naar de betegeling. De vierkante vlakken op de vloer sluiten perfect aan bij de vormgeving van de zetel waardoor je bijna tweemaal moet kijken om te achterhalen of de vierkante vlakken deel uitmaken van de zetel dan wel van de vloer. Topdesign!

 
Onderstaande afbeelding toont aan dat het een haast magisch effect creëert als je het design van de meubelen doortrekt naar de betegeling.
Foto: Bouwmaterialen Wijckmans
Droom jij ook van een origineel, uniek en gedurfd interieur? Ben jij er ook van overtuigd dat je prachtige creaties kan maken met tegels? Dan is het zaak om de juiste betegeling te kiezen voor jouw vloeren en/of wanden. Bij Bouwmaterialen Wijckmans vind je een uitgebreid assortiment aan vloeren van topkwaliteit. Vraag productadvies aan hun experts en maak van jouw woondroom je dagelijkse realiteit!