Haal daglicht in je huis

14-05-2018

Esthetische lichtstraten zorgen voor licht op plekken waar het anders donker blijft… Heb je een woning waarin weinig natuurlijke lichtinval voorhanden is, bijvoorbeeld door de plaatsing van te weinig ramen? Dan kan een esthetische lichtstraat wonderen verrichten voor de sfeer in de ruimte en de uitstraling van je woonst. Op een technisch vernuftige manier wordt glas geplaatst in het plafond waardoor jij extra daglicht en daarmee ook extra charme en comfort in huis haalt!

 

Sfeervolle leefomgeving

Geef toe, een lichte woning is zoveel aangenamer om in te leven en te werken. Met het buitenlicht dat je naar binnen trekt, voeg je ook een emotionele meerwaarde toe aan de binnenruimte. Een lichtstraat of -koepel zorgt namelijk voor een open en vrije sfeer in de ruimte, en daar worden we toch allemaal gelukkig van, nietwaar? Licht is dan ook onmisbaar voor het welzijn van ieder van ons.

 
Esthetische lichtstraten zorgen voor licht op plekken waar het anders donker blijft…
Foto: Helico

Besparen op je energiefactuur

Zo’n daglichtconstructie heeft nog een bijkomend voordeel, naast het feit dat het de ruimte maakt tot een magische plek waar het aangenaam vertoeven is. Wie een esthetische lichtstraat integreert in zijn woning, geniet bovenop het sfeervolle gevoel ook van een financieel voordeel. Omdat je meer natuurlijke lichtinval in de woning brengt, zal je de lichtschakelaars aanzienlijk minder moeten aanzetten waardoor je bespaart op kunstverlichting en dus eindigt met een lagere energiefactuur.

 
Met het buitenlicht dat je naar binnen trekt, voeg je ook een emotionele meerwaarde toe aan de binnenruimte.
Foto: Helico

Esthetische meerwaarde

Een lichtstraat biedt niet alleen een voordeel voor de sfeer in de ruimte of je portemonnee, maar biedt ook een onmiskenbare meerwaarde voor je woonst op architecturaal vlak. Of je nu kiest voor een recht of een gebogen ontwerp, smal of breed, rechthoekig of vierkant, het design levert altijd een esthetische bijdrage aan de interieurvormgeving van je woonst. Een sfeervolle en luxueuze uitstraling verzekerd!

 
Zo’n daglichtconstructie heeft nog een bijkomend voordeel, naast het feit dat het de ruimte maakt tot een magische plek waar het aangenaam vertoeven is.
Foto: Helico

Afgestemd op jouw interieur

Een lichtstraat of -koepel kan je bovendien volledig afstemmen op het design van je woning. Zo kan je het glas afwerken met aluminium, dat in elke RAL-kleur gelakt kan worden zodat deze een perfecte harmonie vormt met jouw interieur. Glas is het duurzaamste materiaal en voldoet bovendien aan de strengste isolatienormen, maar wie een budgetvriendelijk alternatief wenst, kan ook kiezen voor kunststofbeglazing.

 
Een lichtstraat biedt niet alleen een voordeel voor de sfeer in de ruimte of je portemonnee, maar biedt ook een onmiskenbare meerwaarde voor je woonst op architecturaal vlak.
Foto: Helico
Hebben wij jou warm gekregen om een lichtstraat te laten installeren in je woonst? Gelijk heb je, want met een lichtstraat haal je niet alleen extra daglicht, maar ook extra sfeer, charme en openheid in huis. Helico is expert in de plaatsing van daglichtconstructies waaronder ook esthetische lichtstraten. Steek je licht eens op bij deze professionals en geniet binnenkort van een magische lichtstraat in jouw woning. And then there was light!