Een dak vol vetplantjes

10-11-2017

Vetplantjes zijn superleuk. Je hebt ze in duizend verschillende kleuren, maten en soorten, ze zijn over het algemeen niet duur, én ze zijn vooral erg low-maintenance. Het lijkt wel, hoe minder aandacht je ze geeft, hoe mooier ze worden. Niet verwonderlijk dat deze planten al jaren zo populair zijn! Een nieuwe trend in de wereld van de vetplantjes is om je dak ermee te bedekken!

 

Eco-roof

Wat begon als hobby van enkele natuurliefhebbers, is uitgegroeid tot een wijdverspreid fenomeen. We hebben het over je dak bedekken met vetplantjes!

 
We hebben het over je dak bedekken met vetplantjes!
Foto: Pinterest

Milieuvoordelen

Enkele voordelen voor het milieu van zo’n groene dakbedekking zijn dat regenwater, dat anders in de riool terecht zou komen, geabsorbeerd wordt door de plantjes. Ook wordt fijn stof opgevangen, wat een positief effect heeft op de luchtkwaliteit.

 
Enkele voordelen voor het milieu van zo’n groene dakbedekking zijn dat regenwater, dat anders in de riool terecht zou komen, geabsorbeerd wordt door de plantjes.
Foto: Pinterest

Extra voordelen

Naast de milieuvoordelen, zijn er nog enkele voordelen verbonden aan het hebben van deze plantjes op je dak! Zo beschermt het de dakbedekking, en vermindert het eventueel geluidsoverlast. Ook de temperatuur wordt beter gereguleerd. Zo blijft het ’s winters binnen langer warm, terwijl het tijdens de zomer juist langer koel blijft!

 
Naast de milieuvoordelen, zijn er nog enkele voordelen verbonden aan het hebben van deze plantjes op je dak!
Foto: Pinterest

Lichtgewicht

Schrik voor overbelasting van het dak, moet je zeker niet hebben. Gemiddeld wegen de plantjes slechts de helft van een volledige grindlaag, die normaal gebruikt wordt om het dak te bedekken.

 
Gemiddeld wegen de plantjes slechts de helft van een volledige grindlaag, die normaal gebruikt wordt om het dak te bedekken.
Foto: Pinterest

Last but not least

Nog niet helemaal overtuigd? Misschien kan dit laatste puntje helpen, je kan namelijk een premie tot 7500 euro krijgen voor jouw groen dak! Trek dus snel je groene handschoenen aan en ga aan de slag!

 
Misschien kan dit laatste puntje helpen, je kan namelijk een premie tot 7500 euro krijgen voor jouw groen dak!
Foto: Pinterest