dak daken hellende daken

Originele daken

16-08-2017

Wil jij een huis dat écht hoofden doet draaien? Bouw dan een huis met een impressionant dak! Inspiratie nodig? Check dan eens volgende originele ideeën! Wedden dat er indrukwekkende daken bij zijn die je nooit eerder zag?

 

The roof, the roof, the roof is on fire!

De tijd dat rieten daken werden geassocieerd met oude boerderijen, ligt ver achter ons. Tegenwoordig worden ook landelijke nieuwbouwwoningen prachtig afgewerkt met een strodak. Deze woningen zijn dan ook echte sfeermakers. Het riet oogt dan ook als een dik deken dat elegant over het huis werd gedrapeerd.

 
Tegenwoordig worden ook landelijke nieuwbouwwoningen prachtig afgewerkt met een strodak.
Foto: Stijlvol Wonen

Een metalen dak

Eén van de meest originele keuzes voor hellende daken, is een zinken dak! Het doet meteen aan Parijs denken omdat metalen daken daar ingeburgerd zijn. Voor wie zijn woning niet van Parijse romantiek wil voorzien maar van een koele, strakke look, is een zinken dak ook een uitstekend idee! Originaliteit troef én wauw-effect verzekerd!

Voor wie zijn woning niet van Parijse romantiek wil voorzien maar van een koele, strakke look, is een zinken dak ook een uitstekend idee!
Foto: Pinterest

Feeërieke kasteeltorentjes

Geef toe, de magie van deze luxueuze villa zit hem grotendeels in het pittoreske dak! Het bewijs dat je met een gewaagd design wegkomt! Ga jij een huis bouwen? Experimenteer dan eens met daktorentjes voor een magisch en feeëriek effect.

Experimenteer dan eens met daktorentjes voor een magisch en feeëriek effect.
Foto: Pinterest

Home Cabriolet

We like! Dit behoort ongetwijfeld tot één van de meest originele daken die wij ooit gezien hebben. Innovatief, gewaagd én geslaagd! Wie dus nog een braakliggend dakterras heeft, kan dat op en top origineel maken door er geen buitenterras van te maken, maar een binnenruimte… zonder dak. Heerlijk om naar de sterrenhemel te kijken! Ons advies? Laat het misschien wel uitbouwen met een panoramisch dak dat toegeschoven kan worden bij regen, sneeuw of storm…

Wie dus nog een braakliggend dakterras heeft, kan dat op en top origineel maken door er geen buitenterras van te maken, maar een binnenruimte… zonder dak.
Foto: Pinterest

Een impressionant dakterras

Wie in de stad woont en geen tuintje heeft, kan een prachtig dakterras aanleggen met zicht op de stad. Sfeervolle avonden verzekerd! Je kan je dak bekleden naar keuze en er zelfs een groendak van maken met je eigen kruidentuin. Zorg er wel voor dat jouw dak is afgewerkt met een dakfolie voordat je je terras bekleedt. Een dakterras kan trouwens ook prachtig zijn voor een woning in de vrije natuur. Wie een huis gaat bouwen, kan het dak zelfs zo laten bouwen door zijn architect dat er een jacuzzi op kan staan!

 
Zorg er wel voor dat jouw dak is afgewerkt met een dakfolie voordat je je terras bekleedt.
Foto: Pinterest