Het kan best spannend zijn wanneer je besluit om te leren motorrijden. Met een motor de weg of natuurlijk zelfs snelweg op is een stuk uitdagender dan in een auto zitten. Maar motorrijden is toch wel een fantastische sport daarom raden we iedereen aan om te beginnen met motorrijden als ze het echt willen. Om goed en veilig motor te leren rijden kun je beginnen met het nemen van lessen. Er zijn gelukkig ook veel tips om sneller en effectiever te leren rijden. Wanneer je een auto ongeluk hebt moet het wel een heel heftig ongeval zijn wil je er met serieuze lichamelijke schade vanaf komen. Meestal heb je vooral een deuk in je auto. Maar bij motorrijden komt natuurlijk altijd een aspect van gevaar kijken. Met deze tips ga je het best de weg op.

Rijden alsof je onzichtbaar bent

Autobestuurders zitten lekker warmpjes achter het stuur, ze luisteren naar muziek, kletsen met de bijrijder en kijken soms zelf op de telefoon. Daarnaast zijn autobestuurders getraind om op te letten op andere auto’s die net zo groot zijn. Een motorrijder is daarom veel minder opvallend. Wil je veilig motorrijden ga er dan altijd vanuit dat de autorijder je niet ziet en rijd daarom dubbel zo veilig.

Draag beschermende kleding

Het is natuurlijk wettelijk verplicht om met een helm op, op de motor te zitten. En weinig motorrijders zijn zo dom om zonder helm de weg op te gaan. Maar het is altijd belangrijk dat je de nodige beschermende kleding draagt. Je huid is namelijk het grootste orgaan van je lichaam en zal gigantisch kapotgaan als je met een motor onderuitgaat. Draag dus zelfs op een warme zomerse dag al je beschermende kleding en ga niet zomaar in een spijkerbroek of zelfs korte broek de weg op. Ga ook een motorverzekering vergelijken en zorg dat je motor in goede staat is.

Oefen veel, vooral remmen

Motors hebben ontzettend sterke remmen en zijn natuurlijk ook lichter. Ze kunnen dus sneller stoppen dan welke auto dan ook maar dan is het wel belangrijk dat je weet hoe je dit moet doen. Ga op een lege parkeerplaats oefenen om daar zo snel mogelijk te stoppen. Je kunt namelijk met de remmen op het voorwiel een stuk sneller remmen maar je zult dit wel moeten te weten controleren.

Rijd niet meteen met iemand achterop

Wanneer je nog niet zo lang motorrijdt is het geen goed idee om met je vriendin achterop te gaan rijden. Doe dit pas als je volledige controle hebt over de machine en rijdt met iemand achterop extra veilig. Je hebt dan namelijk niet alleen de verantwoordelijkheid over je eigen veiligheid maar ook voor iemand anders.