Steeds meer mensen wonen in een van de grote steden. Ze zullen vaak veel positieve aspecten aan in de stad wonen geven. Zoals dat er veel te doen is en je dichterbij je werk en vrienden bent. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen aan in de stad wonen. Zo is er bijvoorbeeld veel meer geluidsoverlast en daarnaast zul je ook minder ruimte hebben. Wat voor ons een groot voordeel is aan wonen in een klein dorp buiten de randstad is dat we een groot huis en een grote tuin kunnen hebben. Vooral mijn vrouw heeft een liefde voor tuinieren en daarnaast heb ik ook veel plezier van de tuin in de lente en zomer door een aantal toevoegingen die ik zelf heb aangebracht. Daarom bespreek ik in dit artikel de leukste toevoegingen voor in de tuin.

Barbecue

Wat is er nou fijner dan in de zomer lekker in de tuin wat vlees en ander lekker eten op de gril gooien. Barbecueën is de zomeractiviteit. Daarom is een van de beste toevoegingen aan je tuin een goede gril.  Je kunt natuurlijk gaan voor een grote metalen gas grill maar je kunt ook kiezen voor een meer natuurlijke variant. Dit geeft de tuin een natuurlijke aanblik.

Trampoline

Als je zelf boven de 35 bent zul je misschien niet zo snel elke dag in de zomer op de trampoline springen. Maar dat wil niet zeggen dat het geen hele leuke toevoeging is aan de tuin als je kinderen hebt. Een jeugdherinnering die ik zelf heb is dat we een verhuizing hadden waar we een grote tuin bij het nieuwe huis kregen. Omdat mijn ouders zich bewust waren dat de verhuizing weg van onze vertrouwde omgeving en basisschool vrienden moeilijk was kregen ik en mijn broer een trampoline in de tuin. We hebben jarenlang ontzettend veel plezier gehad van de trampoline. Het is ook nog een goede manier van sporten voor de kinderen.

Een hottub

Hot tubs staan natuurlijk bekend als de ultieme luxeproducten. In de zomer of zelfs in de winter in een hottub zitten in de tuin is heerlijk genieten. Maar naast dat het een luxe is, is het eigenlijk ook ontzettend goed voor de gezondheid. Hot tubs zijn stress verminderend en ook goed voor de spieren en gewrichten. Daarom raden we dit aan als de ultieme toevoeging aan een luxe tuin. Veel mensen denken voornamelijk dat het een zomerproduct is maar je kunt er in werkelijkheid het hele jaar van genieten.