Turkije is een prachtig land om naar toe op vakantie te gaan. Je hebt er namelijk alle soorten vakanties de je je maar kunt bedenken, en dat in één land. Houd je van wandelen in de bergen? Dan kan dat prachtig in Turkije. Bezoek je liever een paar grote historische wereldsteden? Daar heeft Turkije er ook genoeg van? Ben je meer een zonaanbidder? Dan moet je eigenlijk nu nog je vliegtickets Antalya boeken! Want Antalya staat bekend als dé zonstad van Turkije. Toch heeft Antalya naast zon, zee en strand nog meer te bieden! Wat precies? Dat vertellen we je in dit blog.

Düden watervallen

Antalya staat dus bekend om zijn zon en strand, maar in de buurt van Antalya vind je ook prachtige watervallen. Deze heten de Düden watervallen en zijn echt adembenemend mooi. Het mooie is dat je in het natuurgebied waar de Düden watervallen zijn ook nog uitkijkt op de prachtige blauwe stranden in de buurt van Antalya. De watervallen zijn logischerwijs afkomstig uit de bergen en ijskoud. Zeker in de zomer is dit dus best lekker verfrissend. In het natuurgebied vind je ook nog prachtige Botanische tuinen die je zeker even moet bezoeken. Tot slot is er een echte safari te beleven, dus je hoeft je absoluut niet te vervelen!

Bezoek de oude stad Kaleici

Hoewel veel mensen naar Antalya komen om vooral van de stranden rondom de stad te genieten, is de binnenstad zelf ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Het centrum van Antalya luistert naar de naam ‘Kaleici’, wat letterlijk ‘oude stad’ betekent. Auto’s zijn hier verboden en daarom is het vooral gezelligheid wat de klok slaat. Met talloze kleine straatjes en steegjes is er altijd wel een nieuwe plek te ontdekken en de restaurantjes of cafeetjes in Kaleici zijn ook niet te tellen. Kaleici is eigenlijk 24 uur per dag open en er is tot de late uurtjes genoeg te beleven. Zeker een aanrader dus om na coronatijd heen te gaan!

Haven van Antalya

Een prachtige stad met zoveel prachtige stranden verdient ook een prachtige haven. Nou, daar is Antalya uitstekend in geslaagd. De haven in Antalya stamt uit de middeleeuwen en heeft nog altijd die hele fraaie Romeinse uitstraling. In de volksmond heet de haven van Antalya ‘Yat Turu’. Hoewel er nog hard gewerkt wordt in de haven van Antalya, is er ook hier slim ingespeeld op het toerisme. Je geniet hier dus van een heerlijk drankje terwijl je van de ondergaande zon geniet. Veel mooiere plekjes zijn er op zo’n moment haast niet denkbaar.