In 2019 hebben wij ons vakantiehuis verbouwd en uitgebreid. Hiervoor oogde het huis heel ouderlijk en er mocht best een frisse look komen. Alle kinderen en kleinkinderen hebben meegeholpen. Ik ga alles vertellen over hoe project vakantiehuis is verlopen.

Bijeenkomst

De voorbereidingen waren in volle gang en mijn zus Saskia zorgde voor de lunch. De ‘grote’ mensen zaten rond de tafel om het plan van aanpak te bespreken. Hoe gaan we het aanpakken en hoe moet het eindresultaat eruit komen te zien? Er werden allerlei verschillende ideeën op tafel gegooid en de een vond het andere idee niet leuk. Zo hebben wij uren aan tafel gezeten om een uiteindelijke conclusie te trekken. Opa en Oma hebben het laatste woord. Het is hun huis. De verbouwing heeft in het begin van het jaar plaatsgevonden. Tijdens het gesprek hadden wij een grafisch ontwerper uitgenodigd om ons gesprek bij te wonen. Tijdens het gesprek heeft de ontwerper allerlei voorbeelden laten zien. Wij mochten dan stemmen en hij zou het uitwerken.

Aan het einde van het gesprek bleken de meningen behoorlijk uiteen te lopen. Ik heb er nog steeds volle vertrouwen in dat het goedkomt.

Het plan

Twee weken later kregen wij een video opgestuurd van de ontwerper waarin hij duidelijk laat zien hoe het huis er volgend jaar uit komt te zien. Iedereen stond versteld van het resultaat. Het was prachtig.

De ontwerper heeft duidelijk zijn best gedaan. Iedereen kreeg een beetje van zijn voorkeur. De een vond dat er een visgraatvloer moest komen en de andere wilde weer een leren bank. Er zijn mooie compromissen gesloten en verwerkt in het concept.

De eerste dag

Op een zonnige zaterdag zijn wij van start gegaan met de uitbreiding. Dit was de eerste stap. Er kwam een mooi uitbouw aan de voorkant van het huisje. Zo konden wij zomers op de veranda zitten en kijk naar de sterren. Er was een hele hoop aan de hand deze dag. er werd gestuukt en er werd getimmerd. Opa ging aan de slag met epoxyhars en Oma was heel goed in theeleuten. Iedereen had zijn eigen taak en zo verliep alles vrij soepel op de eerst verbouwdag.

Eindresultaat

Nog geen 4 maanden later kwam het einde in zicht. Wij begonnen meubels te kopen en de kinderen mochten allemaal één poster uitzoeken voor in de slaapkamer. Mijn zus en ik waren naar de winkels gegaan om het huisje de finish in touch te geven.

Nadat iedereen klaar was hebben wij vier uur lang op onze nieuwe veranda gezeten en beseft wat voor moois wij hebben. Wij hebben genoten van ieder moment.