Deur, hoezo deur?!

29-09-2017

Vroeger hadden deuren vooral een functionele betekenis in de woning, maar tegenwoordig krijgt ook het designaspect steeds meer aandacht. Zowel in de industriële en moderne als in de landelijke woonstijl zien we steeds vaker strakke deuren opduiken die zodanig opgaan in het interieur dat ze haast onzichtbaar zijn maar tegelijkertijd een grote esthetische meerwaarde bieden aan jouw huis.

 

 

Industriële look

In de industriële woontrend die de laatste jaren zo populair is, past een haast onzichtbare deur perfect. Wanneer je de deuren in dezelfde kleur schildert als de muren, vallen ze niet op. Zo lijkt het alsof je één lange wand krijgt. Dat is natuurlijk optisch bedrog: wie goed kijkt, zal wel degelijk een deur opmerken. Door deze interieurtechniek toe te passen, krijgt jouw ruimte een strakke uitstraling en ademt die de sfeer van topdesign uit. Bovendien merk je niet of de deur openduwend of opentrekkend is. Zo zijn er vlakwandige deuren die je uit de wand kan trekken, maar deuren die je induwt naar de slaapkamer of berging zijn extra bijzonder!

Zo lijkt het alsof je één lange wand krijgt. Dat is natuurlijk optisch bedrog: wie goed kijkt, zal wel degelijk een deur opmerken.
Foto: Xinnix Door Systems

Draaideur als dressing

Wie een efficiënte en esthetische oplossing wil vinden voor bijvoorbeeld rondslingerende schoenen en jassen in de traphal, is gebaat bij een plafondhoge deur. Alle rommel proper opbergen achter ingewerkte draaideuren is een doeltreffende manier om jouw interieur in een handomdraai die gewilde clean look te geven. Opgeruimd staat netjes!

 
Wie een efficiënte en esthetische oplossing wil vinden voor bijvoorbeeld rondslingerende schoenen en jassen in de traphal, is gebaat bij een plafondhoge deur.
Foto: Xinnix Door Systems

Akoestische deur

Op onderstaande afbeelding gaat de deur volledig op in de wand. Bovendien heeft deze deur het grote voordeel dat ze akoestisch is. Omwille van het geluidsisolerend effect worden akoestische deuren vaak gebruikt voor vergaderruimtes of in hotels, maar ze vinden de laatste jaren ook steeds meer hun weg naar privéwoningen. Begrijpelijk: met een akoestische deur kan jouw zoon voortaan probleemloos achter zijn geliefde drumstel kruipen! :-)

Omwille van het geluidsisolerend effect worden akoestische deuren vaak gebruikt voor vergaderruimtes of in hotels, maar ze vinden de laatste jaren ook steeds meer hun weg naar privéwoningen.
Foto: Xinnix Door Systems

Deur als schuifwand

Ook schuifdeuren winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit in moderne woningen. Schuifwanden hebben dan ook een groots effect op de look and feel van jouw interieur. Wanneer ze gesloten zijn, lijken ze volledig op te gaan in de wanden en het interieur. Maar wanneer je de schuifdeur opent, ontvouwt er zich plots een geheel nieuwe wereld waardoor er ineens twee aparte ruimtes ontstaan die verenigd worden in één overkoepelend design.

 
Schuifwanden hebben dan ook een groots effect op de look and feel van jouw interieur.
Foto: Xinnix Door Systems
Wil jij ook graag een plafondhoge deur in jouw woning laten inbouwen of ben jij overtuigd van de esthetische en/of functionele meerwaarde van ingewerkte draai- of schuifdeuren voor jouw woning? Leg je oor dan eens te luister bij Xinnix Door Systems: zij zijn expert in het ontwerpen, creëren en produceren van deursystemen voor binnendeuren. Met hun hulp creëer jij in een mum van tijd een mooi en tijdloos interieur! Their door is always open for you…