Doe-het-zelf

Doe-het-zelf: decoreren met afval

13-07-2017

Je verwacht het misschien niet, maar met afval kan je prachtige dingen maken! Wij tonen je enkele doe-het-zelfideetjes om je interieur te decoreren, die allemaal gebruik maken van dingen die je anders weg zou gooien. Kijk maar mee!

 

Groene vingers

Zelfs als je nog geen cactus in leven kan houden, is deze plant iets voor jou. Je hoeft hem namelijk geen water te geven! De Tsjechische Veronika Richterova begon in 2004 met deze PET-cactussen te knutselen, maar wij vinden het wel leuk om ook eens thuis te proberen! Verzamel dus snel al je groene plastieken flesjes, en je kan aan de slag!

 
De Tsjechische Veronika Richterova begon in 2004 met deze PET-cactussen te knutselen, maar wij vinden het wel leuk om ook eens thuis te proberen!
Foto: Pinterest

Koffieplantjes

Dit plantenrekje lijkt recht uit een sjieke designwinkel te komen. Wat je er voor nodig hebt? Slechts een paar lege Nespressocups, sushistokjes en airplants. Maak een constructie met de stokjes, bevestig de cups met touw aan deze constructie, en geef de airplants een nieuw leven in deze lege coffeecups. Geen potgrond of groene vingers nodig, deze plantjes overleven op daglicht en een beetje water!

 
Dit plantenrekje lijkt recht uit een sjieke designwinkel te komen.
Foto: Pinterest

Gekleurd gordijn

In deze DIY maak je gebruik van flessendopjes, die je, waarna je er gaatjes in gemaakt hebt, aan elkaar rijgt. Doe dit verschillende keren, en je hebt een gordijn! Je kan kiezen voor allemaal verschillende kleuren, maar je kan ook bijvoorbeeld alleen rood, blauw of wit nemen.

 
In deze DIY maak je gebruik van flessendopjes, die je, waarna je er gaatjes in gemaakt hebt, aan elkaar rijgt.
Foto: Pinterest

Koele kruiden

Deze kruidenpotjes lijken recht uit één of andere dure keuken te komen, terwijl het in kwestie niet veel meer is dan een leeg blik, geverfd met metallic sprayverf. Deze staan binnenkort sowieso in onze keuken te pronken!

 
Deze kruidenpotjes lijken recht uit één of andere dure keuken te komen, terwijl het in kwestie niet veel meer is dan een leeg blik, geverfd met metallic sprayverf.
Foto: Pinterest

Kurken op je koelkast

De laatste DIY vergt misschien het meeste werk, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Hiervoor heb je wijnkurken, verf, magneetjes & nepvetplantjes nodig. Boor een gaatje in de kurk, plak het nepplantje erin, verf de kurk in een gewenst kleurtje, plak de magneetjes erop, en klaar is jouw zelfgemaakte koelkastdecoratie. Ook van deze DIY zijn wij erg fan, al komt dat misschien door het feit dat we nu een reden hebben om die fles wijn leeg te drinken ;-).

 
Boor een gaatje in de kurk, plak het nepplantje erin, verf de kurk in een gewenst kleurtje, plak de magneetjes erop, en klaar is jouw zelfgemaakte koelkastdecoratie.
Foto: Popsugar