Maak zelf een paddenstoelentafel en -stoelen

13-07-2017

Op regenachtige dagen (en geef toe, die zijn er te vaak in ons Belgenland) weet je niet altijd hoe je jezelf moet bezighouden. Misschien is het tijd om je handen uit de mouwen te steken en een keertje te knutselen! Wat dacht je van een paddenstoelentafel en bijhorende -stoelen? Een echte asset voor in de kinder- of speelkamer!

 

Wat heb je nodig?

  • Voor de tafel: stam van ongeveer 35 cm diameter en 55 cm hoogte
  • Voor de stoelen: stam van ongeveer 30 cm diameter en 35 cm hoogte
  • Cirkelvormige houten plank van ongeveer 45 cm diameter en 2 cm dikte
  • Twee cirkelvormige houten plankjes van ongeveer 30 cm diameter en 0.5 cm dikte
  • Verfborstels + verf
  • Hamer + nagels
  • Stof met stippen
  • Vulling
  • Nietjespistool
Om je niet helemaal in het zweet te moeten werken, kan je de boomstammen best aankopen. Zoek hiervoor naar lokale houthakkers of kijk eens op een zoekertjessite.
Foto: DIY Inspired

Knutselen maar!

Om je niet helemaal in het zweet te moeten werken, kan je de boomstammen best aankopen. Zoek hiervoor naar lokale houthakkers of kijk eens op een zoekertjessite. Vraag hen dan ook de stammen op maat te hakken, dan kan jij met het leuke werk beginnen. Wil je je toch liever zelf houthakker wanen? Pas dan op met de bijl en zorg dat je voldoende bescherming draagt.

 

Hoe maak je het tafelblad? Plaats de cirkelvormige houten plank op de grootste stam. Blij met de positie? Pak je hamer en slaag er drie lange nagels in om de plank te bevestigen. Zo zit ze stevig vast.

En dan nu: de stoelen! Leg de cirkelvormige plankjes op de kleinere boomstammen.
Foto: DIY Inspired

Schuur het hout een beetje op en verf de tafel. Het is beter om een tweede of zelfs een derde laag aan te brengen. Geef het hout ook voldoende tijd om te drogen. Mag het nog hipper? Gebruik dan kalkverf. Zo kunnen je kids zich achteraf helemaal uitleven met krijt.

 

En dan nu: de stoelen! Leg de cirkelvormige plankjes op de kleinere boomstammen. Klop ze stevig vast in het midden met 1 lange nagel. Plaats er de vulling op en overtrek met de stof. Klaar? Draai het voorzichtig om en niet het vast met het nietjespistool. Klaar!

 
Schuur het hout een beetje op en verf de tafel. Het is beter om een tweede of zelfs een derde laag aan te brengen.
Foto: Blogspot