Maak je eigen emergency toilet

21-08-2017

Heb jij het al eens meegemaakt dat je ziek bent en dat het enige beschikbare toilet reeds bezet is? We feel ya. En net daarom is een emergency toilet een must. Natuurlijk kan je dit handige wc’tje ook gebruiken om mee te nemen wanneer je gaat kamperen; handiger dan achter een boom te gaan ;-) Mag zo’n wc niet ontbreken in jouw huishouden? We leggen je graag uit hoe je er eentje maakt!

 

Benodigdheden

  • Emmer van 20 liter
  • Kattengrit
  • Stevige vuilzakken (met de nadruk op STEVIG)
  • Toiletbril naar keuze
  • Een rol toiletpapier
 
Verwijder het metalen handvat, steek je rol wc-papier erdoor, en bevestig het handvat terug aan de emmer.
Foto: Mom with a PREP

Stappenplan

Verwijder het metalen handvat, steek je rol wc-papier erdoor, en bevestig het handvat terug aan de emmer. Dit is een zeer handige manier om je toiletpapier niet vuil te laten worden. Steek nu de vuilniszak in de emmer en zorg ervoor dat hij vanboven goed vastzit. Oké? Bevestig dan de toiletbril. Als je een emmer van 20 liter gekocht hebt, komt de grootte van de wc-bril overeen met de opening van de emmer. Zie-zo, jouw emergency toilet is klaar! Vergeet zeker niet het kattengrit in de buurt van het toilet te plaatsen.

 
Ga naar toilet zoals je dit anders zou doen. Klaar? Neem dan een schepje kattengrit en gooi dit over je uitwerpselen.
Foto: Mom with a PREP

Hoe gebruik je het toilet?

Ga naar toilet zoals je dit anders zou doen. Klaar? Neem dan een schepje kattengrit en gooi dit over je uitwerpselen. Is de zak vol genoeg? Dan haal je hem eruit en leg je er een knoop in. Let er zeker op dat je de zak niet te vol laat worden. Ten eerste zorgt dit voor ongewenste geurtjes en ten tweede wil je niet dat de zak zou scheuren. Toch?

 

Live, laugh, poop!