Wat is er nou luxer en chiller dan een zwembad in je eigen achtertuin? Niets toch!? Wist je dat deze zwembaden echt niet heel duur hoeven te zijn? Het is uiteindelijk vaak de keuze die je maakt. Neem je een opbouwzwembad of een inbouwzwembad? Een opbouwzwembad zet je als het ware gewoon neer in je tuin alsof het een kinderbadje is, een inbouwzwembad wordt echt in je tuin geplaatst. Hiervoor wordt je tuin dus afgegraven en moet er iets meer gebeuren, maar uiteindelijk is dit echt de beste keuze voor als je een zwembad in je tuin wilt hebben!

Veel meer keuze in de grootte van je zwembad

Als je een zwembad in je tuin neemt, wil je natuurlijk wel het ideale formaat zwembad hebben die het best in je tuin past! Het nadeel van opbouwzwembaden is dat deze vaak in saaie rechthoekige of cirkelvormige vormen worden aangeboden. Hier is dus amper keuze in. Bij inbouw zwembaden kun je helemaal zelf bepalen welk formaat, vorm en kleur zwembad je neemt. Dit is uiteindelijk dus een stuk chiller voor het uiterlijk van je tuin!

Inbouwzwembaden zijn beter voor de veiligheid

Inbouwzwembaden zijn een stuk veiliger dan opbouwzwembaden. Bij een inbouw zwembad heb je bijvoorbeeld veel meer zicht op je spelende en zwemmende kinderen. Een opbouwzwembad is vaak redelijk hoog, waardoor je het overzicht verliest. Daarnaast is de kans groter dat jij of je kinderen naar beneden valt. Dit is natuurlijk niet fijn en al helemaal niet de bedoeling! Daarom is het uiteindelijk veiliger om een inbouwzwembad te nemen, al moet je er dan wel voor zorgen dat je het goed onderhoudt. Wanneer dit niet gebeurt, kan het rond een inbouwzwembad bijvoorbeeld heel glad worden, wat weer tot gevaar kan leiden.

Inbouwzwembaden zijn (uiteindelijk) een stuk goedkoper

In aanschafwaarde zijn opbouwzwembaden natuurlijk wel iets goedkoper, maar vaak gaan deze soort zwembaden niet langer dan 10 jaar mee. Inbouwzwembaden hebben een levensduur van dik 25 jaar. Het is dus uiteindelijk een stuk voordeliger om een inbouwzwembad te kopen. Zeker als je op de juiste plekken zoekt. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Stassar! Daar heb je hele goedkope opties voor je inbouwzwembad. Zo bespaar je in de loop der jaren een hoop tijd.

Alle voordelen die zijn benoemd in dit blog wijzen dus naar het aanschaffen van een inbouwzwembad! Ben jij overtuigd, of heb je toch nog twijfels? Gelukkig heb je nog even om er over na te denken, want eerst moeten we de winter nog maar even door!