Hoe kies je jouw droomkeuken?

06-10-2017

Feit: de keuken is het hart van de woning. Niet alleen bereid je er overheerlijke maaltijden om deze achteraf op te smullen, maar vaak spendeer je er tijd met de familie. Waar maakte jij vroeger je huiswerk? In de keuken natuurlijk! Maar hoe kies je nu de juiste keuken? En welke dingen mag je niet uit het oog verliezen wanneer je op zoek gaat naar je droomkeuken?

 

De opstelling

Als je een nieuwe keuken wilt plaatsen, komt er meer bij kijken dan je misschien zou denken. Allereerst moet je kijken naar de ruimte die je ter beschikking hebt. Want om jouw droomkeuken te realiseren, moet je eerst de vorm kiezen die voor jou het beste werkt. De bekendste vorm? Dat is de L-vormige keuken. In deze keukenopstelling heb je namelijk veel kastruimte. Goed voor koekjes, chips, en chocolade, maar ook voor potten en pannen natuurlijk! ;-) Nog meer kasten nodig? Dan kan je kiezen voor de U- of de G-vorm. Wil je graag een kookeiland? Check! Dit kan namelijk in elke vorm.

Want om jouw droomkeuken te realiseren, moet je eerst de vorm kiezen die voor jou het beste werkt.
Foto: Frako

De prijs

Een tweede item waarmee je rekening moet houden? Je budget. Want hoe je het ook draait of keert, de prijs dat je aan een nieuwe keuken wilt geven, bepaalt de mogelijkheden. Want geef toe, als jij een idee hebt dat je onmogelijk kunt verwezenlijken met je budget, is dit enorm teleurstellend. Dus daarom kan je beter voorbereid starten! Maar wat kost een keuken nu eigenlijk? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Het hangt namelijk af van jouw wensen!

Want hoe je het ook draait of keert, de prijs dat je aan een nieuwe keuken wilt geven, bepaalt de mogelijkheden.
Foto: Frako

Wat wil je, wat niet?

Stiekem heb jij natuurlijk al wel een beeld in je hoofd van je nieuwe keuken. En ondertussen heb je de opstelling gekozen en weet je welk budget je wilt spenderen. Onze tip? Maak een moodboard of een collage van allerlei foto’s, stoffen, of kleuren en laat je daardoor leiden. Geen zin om creatief te zijn? Maak dan gewoon een lijstje van de dingen die jij in je nieuwe keuken wilt. Next? Maak een afspraak bij een winkel en neem al je voorbereidingen mee. Zo weet de keukenspecialist meteen wat jij wilt en kan hij/zij daarop verder bouwen!

Onze tip? Maak een moodboard of een collage van allerlei foto’s, stoffen, of kleuren en laat je daardoor leiden.
Foto: Frako

Gadgets, baby

In je keuken heb je natuurlijk gerief nodig om aan het koken te gaan. En dan hebben we het in dit geval niet over potten, pannen, lepels, enzoverder, maar eerder over een oven, een microgolf en een kookplaat! Vergeet ook zeker geen dampkap te integreren, zo ga je vieze geurtjes tegen. Ook bij gadgets kan je zo duur gaan als je zelf wilt. Drink je graag een glaasje wijn? Installeer dan een wijnkast. Of wil jij gezond aan de slag met eten? De stomer is jouw ding! En een kopje lekkere koffie? Dat komt natuurlijk uit jouw eigen espressomachine.

Vergeet ook zeker geen dampkap te integreren, zo ga je vieze geurtjes tegen.
Foto: Frako

Kunst in de keuken

Mag het voor jou toch dat tikkeltje specialer? Verwerk kunst in je keuken. Of je nu kiest voor foto’s, een schilderij, of een ander kunstwerk, het zal jouw droomkeuken opfleuren. En hey, deze creaties in je keuken zorgen ervoor dat ze uniek is. Had jij dit al vaak gezien dan? ;-)

Mag het voor jou toch dat tikkeltje specialer? Verwerk kunst in je keuken.
Foto: Frako
Heb je de keuken van je dromen in je hoofd? Goed! Nu rest je alleen nog een bezoekje te brengen aan een keukenspecialist die jouw droomkeuken kan ontwerpen. En laat ons daar graag bij helpen, want bij Frako in Weelde of in Zoersel ben je op de juiste plek!