Duurzaam verwarmen met warmtepompen

17-01-2018

Wist jij al dat warmtepompen energiezuinig zijn waardoor je je woning duurzaam kan verwarmen? Warmtepompen dragen warmte over aan de ruimte en regelen op die manier de temperatuur in jouw woning. Doordat sommige warmtepompen tot 75% hernieuwbare energie gebruiken, kan je daardoor aanzienlijk besparen op je energiefactuur én verklein je eveneens je ecologische voetafdruk. Je kan jouw woning duurzaam verwarmen door hernieuwbare energiebronnen in te schakelen zoals lucht, water, grondwarmte, zonne-energie of een combinatie van voorgaande.

 

Geothermische warmtepompen voor nieuwbouw en renovatie

Hernieuwbare energie uit de grond is de meest efficiënte en betrouwbare bron van energie. Geothermische warmtepompen zijn geschikt voor nieuwbouw en grote renovatieprojecten. Deze warmtepompen zijn uitermate betrouwbaar, zelfs op de koudste dagen, doordat de energie onder het aardoppervlak wordt gehaald. Omdat de grondtemperatuur het ganse jaar door relatief stabiel blijft, is dit een ideale hernieuwbare bron van energie voor verwarming en sanitair warm water. Aangedreven door 80% grondwarmte en 20% elektriciteit verlaagt deze manier van duurzaam verwarmen je ecologische voetafdruk en helpt het je op lange termijn energiekosten te drukken.

Hernieuwbare energie uit de grond is de meest efficiënte en betrouwbare bron van energie.

Lucht/lucht warmtepompen voor elk type woning

Met lucht/lucht warmtepompen kan je je woning koelen en verwarmen op een duurzame manier en inspelen op al jouw verwarmings- en koelingsbehoeftes. Deze pompen worden vaak ingezet ter vervanging van elektrische systemen en passen in elke woning, van oud huis tot renovatieproject en nieuwbouw. Aangedreven door 80% energie uit de lucht en 20% elektriciteit voldoen ze met hun uiterst hoge energierendementsscores bovendien aan alle vereisten voor passiefwoningen. Deze pompen bestaan in strakke en elegante wand- en plafondunits waardoor klimaatregeling stijlvol wordt.

Met lucht/lucht warmtepompen kan je je woning koelen en verwarmen op een duurzame manier en inspelen op al jouw verwarmings- en koelingsbehoeftes.

Lucht/water warmtepompen voor nieuwbouw

Lucht/water warmtepompen bieden een energiezuinige oplossing voor verwarming, koeling en sanitair warm water en zijn ideaal voor nieuwbouwprojecten. In combinatie met vloerverwarming of radiatoren met lage temperatuur is er minder energie nodig om je woning te verwarmen. Aangedreven door 75% hernieuwbare energie uit de lucht en 25% elektriciteit zijn ze het hele jaar door geschikt voor elk klimaat. Als je meer wil besparen op sanitair warm water, dan kan je deze pompen combineren met ondersteuning voor zonnesystemen.

Lucht/water warmtepompen bieden een energiezuinige oplossing voor verwarming, koeling en sanitair warm water en zijn ideaal voor nieuwbouwprojecten.

Hybride warmtepompen voor renovatieprojecten

Hybride warmtepompen worden aangedreven door een combinatie van hernieuwbare en traditionele energie, of een combinatie van lucht, elektriciteit en gas om het hoogste rendement te bereiken. Deze warmtepompen zijn ideaal voor renovatieprojecten en ter vervanging van oude gasketels. Doordat de programmering automatisch de goedkoopste en meest energiezuinige combinatie kiest op basis van de energieprijzen, de buitentemperatuur en de verwarmingscapaciteit binnenin bespaar je tot 35% meer energie dan een traditionele gascondensatieketel.

Hybride warmtepompen worden aangedreven door een combinatie van hernieuwbare en traditionele energie, of een combinatie van lucht, elektriciteit en gas om het hoogste rendement te bereiken.
Wil jij meer informatie over duurzaam verwarmen met energiezuinige warmtepompen? Leg je oor dan zeker eens te luister bij Daikin, dé expert in klimaatregeling. Met hun warmtepompen hoef je nooit in te boeten aan comfort voor een hoger energierendement. Duurzaam verwarmen was nog nooit zo eenvoudig!