Gevelbaksteen: duurzaam voor elke stijl

09-02-2018

Van rijkelijk genuanceerde, verouderde bakstenen voor landelijke woningen tot strakke, uniforme bakstenen voor moderne villabouw: baksteen is een geschikt materiaal voor elke bouwstijl. Het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en er is een veelvoud aan toepassingen mogelijk waardoor jij jouw gedroomde woning bouwt in de gevelsteen van jouw voorkeur!

 

Van klassiek tot industrieel

Met baksteen kan je werkelijk alle kanten uit. Het is een geschikt materiaal voor alle bouwstijlen, van klassiek naar pastorij tot modern en industrieel. Gevelbakstenen zijn zowel geschikt voor traditioneel metselwerk als voor moderne technieken zoals verlijmen. Bakstenen zetten bovendien niet uit of krimpen niet in bij temperatuurschommelingen. Door deze mechanische weerstand is het ook een geschikt materiaal voor gebouwen van tien of zelfs meer bouwlagen.

 
Het is een geschikt materiaal voor alle bouwstijlen, van klassiek naar pastorij tot modern en industrieel.
Foto: Vandersandengroup.be

Veelzijdige toepassingen

Bakstenen zijn veelzijdig qua toepassingsmogelijkheden mede omdat ze beschikbaar zijn in meer dan honderd kleuren, vormen en maten. Zo bouw jij het huis in de stijl van jouw dromen! Zo zijn er ontelbare kleurencombinaties, verschillende metselverbanden en voegeffecten mogelijk.

Bakstenen zijn veelzijdig qua toepassingsmogelijkheden mede omdat ze beschikbaar zijn in meer dan honderd kleuren, vormen en maten.

Duurzaam & ecologisch verantwoord

Baksteen is bovendien een duurzaam en ecologisch verantwoord materiaal. Het is een natuurlijk, kwalitatief en onderhoudsvriendelijk product. Bij de productie van gevelbakstenen wordt geen afval gegenereerd. Na verloop van tijd krijgt gevelmetselwerk een karaktervolle uitstraling en verleent het de woning een zekere charme. Door de minerale structuur kunnen bakstenen bovendien hergebruikt worden. Gerecupereerde bakstenen geven een woning een uitzonderlijk karakter.

Baksteen is bovendien een duurzaam en ecologisch verantwoord materiaal.

Thermisch inert

De poreuze structuur van bakstenen biedt overigens het voordeel van thermische inertie. Op zonnige dagen tijdens koude wintermaanden kunnen bakstenen de warmte van zonnestralen opslaan om de energie weer uit te stralen wanneer dat nodig is. In de zomer bufferen ze de warmte en voorkomen ze oververhitting van het gebouw.

De poreuze structuur van bakstenen biedt overigens het voordeel van thermische inertie.
Ga jij jouw droomhuis bouwen? Schakel dan de hulp in van experts! Bij elke bouwstijl hoort een typische invulling op gebied van sfeer en kleur die je kan vertalen naar een mix van passende bouwmaterialen. En ook buiten de lijntjes kleuren leidt soms tot unieke creaties! Vandersanden biedt gevelbakstenen van de hoogste kwaliteit voor elke bouwstijl en beschikt over een bijzonder uitgebreid gamma aan gevelbakstenen zodat jij jouw droomhuis kan realiseren!