boomhutten boomhut

Eco-friendly wonen: luxueuze boomhut

26-07-2017

Dat boomhutten enorm geëvolueerd zijn tegenover vroeger (lees: erg luxueus geworden), is geen verrassing meer. Dat je echt je woonst zou opgeven om permanent in een boomhut in te trekken, zie je waarschijnlijk niet echt gebeuren. Toch is die dag misschien wel dichterbij dan je denkt. Als het van de Kazachstaanse architect Aibek Almasoc afhangt, wonen wij binnenkort allemaal in een superluxueuze maar milieuvriendelijke boomhut, en dat ziet er véél beter uit dan jij denkt!

 

Boomhut

Het project, ‘tree in a house’ genaamd, werd voor het eerst ontworpen in 2013. Het huis is volledig transparant en cirkelvormig, en bevat in het midden een échte boom.

 
Het huis is volledig transparant en cirkelvormig, en bevat in het midden een échte boom.
Foto: Pinterest

Zelfvoorzienend

Bovendien is het volledig zelfvoorzienend, onder meer dankzij zonnepanelen op het dak. Ook regenwater wordt opgevangen en weer gerecycleerd.

Bovendien is het volledig zelfvoorzienend, onder meer danzkij zonnepanelen op het dak.
Foto: Notey

Knuffel eens een boom

Het huis draagt bij aan het tegengaan van ontbossing, het beslaat immers maar 35m² aan oppervlakte én bevat 1 boom. Zo hoeven er niet steeds bossen gekapt te worden om plaats te maken voor de steeds groeiende bevolking.

Het huis draagt bij aan het tegengaan van ontbossing, het beslaat immers maar 35m² aan oppervlakte én bevat 1 boom.
Foto: Amasow

Views

Waar kunnen wij tekenen voor dit milieuvriendelijk stulpje met een 360° view?

Waar kunnen wij teken voor dit milieuvriendelijk stulpje met een 360° view?
Foto: Amasow