2020 komt eraan en dat betekent natuurlijk dat we allemaal weer goede voornemens hebben. Uiteindelijk komen al deze voornemens op hetzelfde neer, namelijk dat we gelukkiger willen zijn. En een heel belangrijk aspect van gelukkig zijn is onze carrière en ons werk. De meesten van ons besteden zo’n veertig uur per week op het werk wat natuurlijk een groot gedeelte van de dag is. Dit betekent dus dat dat voor ons persoonlijk geluk het ontzettend belangrijk is dat we het naar ons zin hebben op het werk. En helaas is dit niet altijd het geval. Er zijn verschillende manieren om een fijnere kantooromgeving te creëren en die gaan we in dit artikel bespreken.

Gezellig en productief interieur

Elke ondernemer weet dat de manier waarop het kantoor is ingericht op de productiviteit van de werknemers grote invloed kan hebben. En het moet natuurlijk ook een gezellige en fijne sfeer zijn. Daarom kun je beginnen met een fijne kantooromgeving creëren door te focussen op een fijne inrichting. Een belangrijk aspect van hoe je de inrichting ervaart is de verlichting. Ga voor een fijne verlichting door te kiezen voor natuurlijk licht en warm kunstmatig licht. Je kunt dit goed doen met led verlichting en dat kun je het beste kopen bij een led verlichting winkel. Daarnaast is het ook belangrijk hoe je de bureau’s opstelt. Ga je voor de klassieke hokjes waar er een afscheiding is tussen de verschillende bureaus? Of kies je voor een meer open inrichting? Met een open inrichting zullen je werknemers misschien makkelijker afgeleid zijn wat de productiviteit niet goed zal doen. Maar aan de andere kant zal het ook een betere samenwerking situatie creëren.

Open deur beleid

Dit is een ontzettend belangrijke manier voor managers en de baas om werktevredenheid bij de werknemers te creëren. Met een open deur beleid wordt bedoeld dat het een belangrijke regel is dat werknemers altijd bij de managers naar binnen kunnen lopen als ze vragen of klachten hebben. Op deze manier worden conflicten snel opgelost en is er vriendelijke communicatie.

Samen lunchen

Wanneer het gaat om middelgrote bedrijven met tussen de vijftien tot dertig werknemers is het een heel goed idee om dagelijks samen te lunchen. Op deze manier ontstaan er minder kliekjes en kan iedereen fijn met elkaar omgaan een half uur per dag zonder dat er direct over werkzaken gesproken worden. Hetzelfde geld voor bijvoorbeeld het idee van een vrijdagmiddagborrel. Met een vrijdagmiddagborrel kun je ook goede banden creëren en een fijne werksfeer hebben.