Misschien moet je er nu nog even niet aan denken maar op een gegeven moment worden de dagen echt weer langer en warmer. Want van de koude wintermaanden gaan we langzaam weer over in de lente en de zomer. En dat is voor velen iets om naar uit te kijken. Deze donkere dagen met soms zelfs temperaturen tot aan het vriespunt is niet voor iedereen een pretje. Maar het is toch wel de bedoeling om er alsnog het beste van te maken. En om je door deze dagen heen te helpen is het ook een goed idee om alvast over de lente en de zomer na te gaan denken. Misschien al wel een lekkere vakantie boeken of er in ieder geval over oriënteren. Of misschien is het dit voorjaar tijd voor je tuin om een opknapbeurt te krijgen.

Waarmee begin je?

Als eerst is het een goed idee om een plan te maken. Schrijf een lijstje met wensen op en zorg ervoor dat je niks vergeet. Later kan je dan kijken of dit financieel dan ook echt allemaal mogelijk is. Als je eenmaal je plan hebt opgesteld dan is het tijd om het in de praktijk te brengen. En jouw plan om de tuin te gaan aanpakken kan op allerlei verschillende manieren. Je kan alleen wat accessoires veranderen en misschien een leuke nieuwe lounge set kan al een hoop verschil maken. Maar toch is soms een grote verandering ook goed. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe betegeling of een hele nieuwe overkapping of schutting. Ook met een aantal nieuwe planten en bloemen in je tuin ziet het er al een stuk fleuriger uit.

Aan de slag!

Het is belangrijk om alles wat je niet meer in je tuin wilt er eerst uit te halen. Een container huren is ook erg belangrijk, je moet toch al je afval ergens kwijt en het is wel zo handig om dit in een container voor je huis te kunnen dumpen.  Je hebt containers in verschillende maten dus probeer van te voren een goede inschatting te maken qua inhoud van de container. Als je tuin dan helemaal leeg is is het een goed idee om eerst met de grote dingen te beginnen. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe schutting van hout? Dan zou ik daar mee beginnen! Als dat dan eenmaal staat kan je verder gaan met het gazon of betegeling. Maak het dan af met mooie planten of struiken en zet een lekkere lounge set naar keuze neer en je kan helemaal gaan genieten in je nieuwe tuin komend voorjaar!