Eén van de meest iconische steden in Nederland is zeker Rotterdam. Het is een middelpunt van geschiedenis, verschillende culturen en bezienswaardigheden en is een tripje waard. Er is zelfs zo veel te doen, dat een hotel in Rotterdam boeken voor een paar dagen zeker aan te raden is.

Gebouwen

Rotterdam staat bekend om de beroemde gebouwen. De Euromast is vaak het eerste waar mensen aan denken als zij aan Rotterdam denken. Het gebouw is 185 meter hoog en dat maakt de toren het grootste gebouw in Nederland. Met een hapje en drankje, of een heel diner, kan er over de prachtige horizon van Rotterdam gekeken worden.

Ook hoog op de lijst zal de Markthal staan. Een kantoorgebouw, huisvesting en marktplaats in één , waar tientallen etenskraampjes staan. Het gebouw is 40 meter hoog, heeft 16 verdiepingen, 25 liften en een trap waar verschillende objecten in vitrines staan. De objecten waren opgegraven tijdens de bouw van de Markthal.

Tegenover de Markthal staan de Kubuswoningen. De huizen zijn gebouwd tussen 1982 en 1984 en zo ziet het er ook uit. Gele kubusvormige huizen op een paal ziet er toch best speciaal uit en gelukkig is er ook een optie om binnen te kijken! Een van de huizen is een museum over het leven in een paalwoning.

Andere veel bezochte architectuur is de Erasmusbrug, het drijvend paviljoen en de Laurenskerk, het enige overblijfsel van het middeleeuwse stadscentrum van Rotterdam.

Musea

Rotterdam heeft ook genoeg musea te bieden. In het Museumpark staat Museum Boijmans van Beuningen, het Chabotmuseum, de Kunsthal, het Natuurhistorisch museum en het Nederlands Architectuur Instituut. Zeker het Natuurhistorisch museum is aan de raden voor mensen met kinderen.

Verder heeft Rotterdam ook nog het Maritiem Museum en het Mariniersmuseum, die ook erg leuk zijn voor kinderen. Er staan vaste presentaties, tentoonstellingen en exposities en interactieve missies om een idee te geven hoe het is om marinier te zijn.

Straatjes

Shoppen is ook zeker niet uit te sluiten in een weekje Rotterdam. Tussen metrostations Beurs en Blaak is de Koopgoot te vinden. In de straat zijn tientallen winkels te vinden, in een zogenaamde goot onder het straatniveau. Het oostelijke deel van de Koopgoot kan betreden worden door de Hoogstraat en het westelijk deel door de Lijnbaan en de Van Oldenbarneveltplaats.

Naast shoppen zijn er ook veel leuke straatjes om doorheen te lopen en in uit te gaan. In de Witte de Withstraat zijn veel cafés, restaurants, winkels en kunstgalerieën te vinden. Ook de Nieuwe Binnenweg is een leuke uitgaansplek, waar ook goed te winkelen is.