verhuizen verhuistips verhuis verhuisplan verhuisfirma

Efficiënt verhuizen? Dat doe je zo!

14-07-2017

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan zijn er veel dingen waarmee jij rekening moet houden, want heel vaak wordt dit helse karweitje erg onderschat. Maar jij bent al op de juiste plaats, want door deze tips in je achterhoofd te houden, heb jij al half gewonnen ;-) Ontdek hier onze efficiënte verhuistips!

 

Plannen, plannen, plannen

Het lijkt maar weinig werk, maar verhuizen duurt langer dan je denkt. Allereerst moet je inpakken, dan is de eigenlijke verhuis, en daarna moet je nog uitpakken ook. Efficiënt verhuizen begint dus bij de voorbereiding ervan. De dag van de verhuis staat volledig in het teken van je spullen van plaats A naar plaats B te verhuizen, niet meer inpakken dus! Trommel je vrienden en/of familie tijdig op en vermijd onnodige stress. En oh ja, een verhuisplan is een must. Maak een lijst en vink elk taakje af!

Allereerst moet je inpakken, dan is de eigenlijke verhuis, en daarna moet je nog uitpakken ook.

Start packing!

Met het inpakken begin je zo snel mogelijk. Doe je die ene jas al jaren niet meer aan? Gooi hem dan gewoon weg. Verhuizen is het perfecte moment om je kleerkast leeg te maken. Zijn er bepaalde spullen die niet meer werken? Doe er afstand van en ga op zoek naar nieuwe. Vergeet ook niet het nieuwe huis op te meten zodat je weet of je meubels er wel in passen. Zo kom je de dag van de verhuis niet voor onverwachte verrassingen te staan. Pak ook je dozen per kamer in en probeer ze niet te zwaar te maken. PS Etenswaren moet je natuurlijk geen weken op voorhand in de verhuisdozen steken ;-)

 
Verhuizen is het perfecte moment om je kleerkast leeg te maken.
Foto: Lushome

Gebruik kleurcodes op je dozen

Oké, je dozen zijn ingepakt. Hoe weet je nu meteen welke doos waar hoort? Koop gewoon verschillende kleuren tape en sluit hiermee je dozen af. In de nieuwe woning plak je gewoon de juiste kleurcode op de juiste deur. Zo weten je friends of de verhuisfirma meteen waar elke doos naartoe moet!

 
Koop gewoon verschillende kleuren tape en sluit hiermee je dozen af.
Foto: Seton

Does it fit through the door?

De meubels zijn het moeilijkst om te verhuizen. Sommige stukken, bijvoorbeeld de zetel of de kleerkast, geraken zelfs niet door de deur. En net daarom is het zo goed om op voorhand een verhuisplan uit te werken. Want om grote stukken te verhuizen, moet jij natuurlijk maatregelen treffen. Met een liftservice kan je eenvoudig je sofa van het ene naar het andere huis verhuizen. En zo moet jij geen duizenden trappen lopen. Double win!

Want om grote stukken te verhuizen, moet jij natuurlijk maatregelen treffen. Met een liftservice kan je eenvoudig je sofa van het ene naar het andere huis verhuizen.

Eerste hulp bij verhuis

Vergeet niet dat je de dag van je verhuis bepaalde spullen nodig hebt. Steek deze in een aparte box zodat je niet al je dozen van de badkamer moet openen voordat je eindelijk je tandenborstel gevonden hebt. Of ook het favoriete speeltje van je huisdier moet je natuurlijk meteen terugvinden. Maak dus een emergency box voor verhuis!

Steek deze in een aparte box zodat je niet al je dozen van de badkamer moet openen voordat je eindelijk je tandenborstel gevonden hebt.

A little party never hurt anyone

En hey, vergeet niet dat verhuizen leuker is wanneer je de sfeer erin houdt! Zorg voor een gezonde dosis plezier en voorzie zeker een drankje en een hapje voor je helpers. De alcohol hou je misschien wel beter voor achteraf ;-)

Zorg voor een gezonde dosis plezier en voorzie zeker een drankje en een hapje voor je helpers.
Toch geen zin om alles zelf te verhuizen? Dan zijn er gelukkig voldoende firma’s die je hierbij kunnen helpen. En net daarom is het belangrijk om op tijd te starten met je voorbereidingen. Zo vermijd je dat alle bestelwagens die dag al verhuurd zijn ;-) Bij Liftservice Verelst in Turnhout vind je drie vliegen in één klap. Zij verhuren verhuiswagens, hebben een liftservice voor grotere meubels, én kunnen je meubels in een opslag bewaren zodat jij alles rustig kunt regelen! Verhuisfirma: vinkje!