Elastisch voegwerk voor perfectie

13-03-2018

Perfectie zit ‘m in de details, nietwaar? Heb jij een huis gebouwd of ben je aan het renoveren? Zorg er dan steeds voor dat je plinten, betegelde vloeren of gyproc-wanden mooi elastisch zijn gevoegd. Overal waar twee bouwmaterialen samenkomen in je woning, is het namelijk raadzaam om elastisch voegwerk toe te passen. Als je een stijlvolle afwerking van je interieur wil, tenminste.

 

Plinten

Onzorgvuldig afgewerkte plinten bezorgen je interieur een slordige look, en dat is zonde, toch? De voornaamste reden om de plinten in je woning elastisch te voegen, is omwille van het esthetisch aspect. Een zorgvuldig afgekitte plint oogt tien keer chiquer dan een exemplaar dat niet elastisch gevoegd is. Oog voor detail loont als het op interieur aankomt!

Onzorgvuldig afgewerkte plinten bezorgen je interieur een slordige look, en dat is zonde, toch?

Gyproc-wanden

Ook gyproc-muren die niet zorgvuldig zijn afgewerkt, hebben een nefaste invloed op de uitstraling van je woning. Laat jij een open haard inbouwen in je living of werk je je zolderruimte af met gyproc-wanden? Ook dan is het raadzaam om de spleten tussen de wand en het plafond mooi op te vullen met siliconen. Op die manier creëer je een naadloze overgang en zo verkrijg je een perfecte afwerking van je interieur!

Ook gyproc-muren die niet zorgvuldig zijn afgewerkt, hebben een nefaste invloed op de uitstraling van je woning.

Inloopdouche

Op een betegelde vloer of wand zijn de voegen goed zichtbaar. Zorg er daarom steeds voor dat je de voegen tussen de tegels ook afwerkt met siliconen. Dat oogt veel mooier en stijlvoller. Ook als je een overgang hebt tussen twee verschillende vloeren in één ruimte zoals bij de plaatsing van bijvoorbeeld natuursteen in de keuken en parket in de living, wordt het aangeraden om die overgang elastisch te voegen. Zo creëer je een harmonieus geheel.

Zorg er daarom steeds voor dat je de voegen tussen de tegels ook afwerkt met siliconen.

Afkastingen

In principe is afkitten nodig overal waar twee bouwmaterialen samenkomen in je woning. Door temperatuurschommelingen zetten sommige materialen uit en krimpen dan weer in, waardoor je een elastische voeg nodig hebt om die constante beweging op te vangen. Ook afkastingen en dressings die op maat gemaakt zijn van je woning hebben een elastische voeg nodig als stijlvolle afwerking. Wist jij trouwens al dat er siliconen bestaan in een breed arsenaal aan kleuren? Zo kan jij het elastisch voegwerk afstemmen op de kleur van jouw interieur. Over perfectie gesproken!

In principe is afkitten nodig overal waar twee bouwmaterialen samenkomen in je woning.
Ben jij overtuigd van het esthetisch voordeel van afkitwerken voor de uitstraling van je interieur? Ga dan zeker eens ten rade bij Pascal Maerschalck: hij is expert in elastische voegwerken voor nieuwbouw- en renovatieprojecten en zorgt graag voor de perfecte finishing touch van jouw interieur. Ervaren vakmanschap en kwaliteitsvol materiaal gaan bij hem hand in hand: een prachtig eindresultaat verzekerd!