De discussie over wat wel en niet milieuvriendelijk is lijkt oneindig. Mensen zijn gewend aan de makkelijke en snelle manieren om van a naar b te komen. Hierbij wordt niet echt rekening gehouden met de uitlaatstoffen die veel voertuigen als gevolg hebben. Hoewel velen zich bewust zijn van de nadelige gevolgen van overmatig gebruik van auto’s en dergelijke voertuigen, gebruikt het grootste deel van de mensen deze nog dagelijks. Wil jij weten hoe je milieubewust van a naar b kunt komen, lees dan de rest van deze blog.

Gebruik de auto minder

Voos sommige mensen is minder rijden net zo iets als minderen met roken. Je bent er aan gewend om dagelijks de auto in te stappen als je ergens moet zijn, maar het kan ook anders. Al die uitlaatgassen die vrij komen, als jij besluit dat vergeten pakje boter nog even op te pikken met de auto, zijn milieuvervuilend.  Ben jij schuldig aan dit gedrag? Je bent niet de enige! Je kunt een elektrische fiets kopen of gewoon wandelen. Kleine afstanden zonder al te veel bagage kun je vaak op vele andere manieren afleggen en dat is precies waar wij je hier meer over zullen vertellen.

Wees sportief

Je kunt er voor kiezen om van je reisje meteen een momentje van bewegen te maken. Je kunt voor bestemmingen in de buurt meteen de juiste outfit aandoen en joggend de deur uit gaan. Zo sla je twee vliegen in één klap. Daarnaast ben je ook milieubewust bezig! Overweeg voortaan dus om met de benenwagen te gaan. Als joggend naar de huisarts gaan of de boodschappen doen net een stapje te ver gaat, kun je ook lekker wandelen.

Toch een betere oplossingen

Om even voor de medemens te spreken; de elektrische fiets lijkt de beste oplossing. Je kunt er mee van a naar b komen zonder al te veel inspanning en binnen mum van tijd. Het is slim om een elektrische damesfiets en meteen een herenfiets te kopen. Zo kun je samen de auto laten staan en ook gezinsactiviteiten op de fiets doen. Zo hoef je de auto alleen te gebruiken als je echt grote afstanden moet afleggen. Je kunt er eigenlijk niet meer omheen dat dit de beste keuze is als je veel en lang moet reizen, maar ook rekening wil houden met het milieu. Hoe kijk jij er tegenaan? Ga jij ook regelmatig op de fiets of heb je moeite met het minderen van je autogebruik?