Geef je huis een energetische make-over

23-11-2017

Jouw woning een energetische make-over bezorgen? Dat kan! Wist je al dat je een oude of bestaande woning een compleet nieuwe boost kan geven door deze energetisch te transformeren? Energetische renovaties van bestaande woningen zijn populairder dan ooit, en wel hierom!

 

Isolation never killed anyone…

Niets is zo belangrijk voor je energiefactuur als een goed geïsoleerd huis. Leef jij in een koud huis dat warmte verliest langs de muren, de kelder of de zolder? Denk er dan eens over na om je woning een stevige isolatiebeurt te geven. Een goed geïsoleerd huis voelt namelijk een pak warmer aan en levert je financieel voordeel op langere termijn op. Van de kelder naar de muren en de vloeren tot het dak en de zolder: hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe meer je eraan wint!

Denk er dan eens over na om je woning een stevige isolatiebeurt te geven.

Take me to the rooftop…

Woon jij graag waar je woont maar moet je toegeven dat het dak wel een opknapbeurt kan gebruiken? Wie een nieuw dak legt op zijn woning verricht daarmee niet alleen wonderen voor de uitstraling van zijn huis. Een goed geïsoleerd en afgewerkt dak is namelijk ook belangrijk voor jouw levenskwaliteit. Met een goede dakisolatie worden overtollige warmte en koude vakkundig buiten gehouden en vochtrisico’s tot nul herleid. Da’s dubbel gewonnen!

Een goed geïsoleerd en afgewerkt dak is namelijk ook belangrijk voor jouw levenskwaliteit.
Foto: Ecocoon

There comes the sun!

Wil jij je energiefactuur stevig inperken? Overweeg dan zeker om zonnepanelen te plaatsen op je dak. Ze leveren je niet alleen financieel voordeel op, maar ze dragen ook bij tot een beter leefmilieu en minder vervuiling. Bovendien hebben ze een levensduur van minstens 25 jaar en vergen ze weinig onderhoud. Wist jij dat de wereld nog maar een oliereserve heeft van 40 jaar? De zon daarentegen is een onuitputtelijke bron van energie!

Wil jij je energiefactuur stevig inperken? Overweeg dan zeker om zonnepanelen te plaatsen op je dak.
Foto: Ecocoon

Anywhere the wind blows…

Een vochtvrij huis is belangrijk voor de gezondheid van zijn inwoners. Als je in een vochtig huis woont, dan is niet alleen de kans op condensatie, vochtplekken en schimmelvorming groter maar heb je ook meer risico op muffe geurtjes en ongedierte. Ventilatie is een efficiënte manier om het vocht in je woning te bestrijden. De voordelen? Je leeft gezonder, bespaart op je energiefactuur en hebt bovendien recht op subsidies!

 
Als je in een vochtig huis woont, dan is niet alleen de kans op condensatie, vochtplekken en schimmelvorming groter maar heb je ook meer risico op muffe geurtjes en ongedierte.
Zie jij ook in dat een energetische make-over van je woning je veel voordelen kan opleveren op lange termijn? Expert Ecocoon heeft vijftien jaar ervaring en kan jouw woning een volledige energetische make-over bezorgen: van het vochtvrij maken van je woning en het voorzien van een goede isolatie tot het plaatsen van zonnepanelen of een nieuw dak. You name it, they fix it!