Zo geef jij inbrekers geen kans meer!

01-02-2018

Wist je al dat er in België meer dan 66.000 inbraken per jaar zijn? Dat loopt dus op tot wel 180 inbraken per dag. Vooral in de wintermaanden slaan dieven graag hun slag. Elk gezin is er bang voor, want naast het missen van juwelen, geld, en multimedia hebben vele voorwerpen voornamelijk emotionele waarde; iets wat nooit vergoed zal kunnen worden. Hoog tijd dus om maatregelen te treffen zodat inbrekers geen kans meer krijgen!

 

Goede zichtbaarheid

Toegegeven is het niet zo interessant dat je buren kunnen meekijken naar jouw dagelijkse activiteiten, maar het heeft natuurlijk wel zijn voordelen. Een goede zichtbaarheid van je woning is dan ook een echte must om inbraken te vermijden. Hoge planten of een haag zijn erg mooi, maar vergemakkelijken het werk van inbrekers. Als de dieven hierachter kunnen glippen, kunnen ze ongestoord aan de slag met materiaal om je deur of raam open te breken. Zorg er dus voor dat je huis afgeschermd is, maar dat een ongewenst persoon in je tuin wel meteen opvalt. Ga je trouwens een tijdje op reis? Vraag dan zeker aan je buren om een oogje in het zeil te houden.

Toegegeven is het niet zo interessant dat je buren kunnen meekijken naar jouw dagelijkse activiteiten, maar het heeft natuurlijk wel zijn voordelen.

The more, the merrier

Voor inbrekers geldt de regel: hoe minder zielen, hoe meer vreugd. In een vrijstaande woning loop je namelijk een hoger risico op inbraak dan bij een rijhuis of appartement. Vaak staan vrijstaande huizen wat verder van straat af waardoor dieven ongestoord hun gang kunnen gaan. Ze lopen rondom je huis, kiezen een raampje uit, en slaan hun slag. Meestal heb je in een flat minder kans op inbraak omdat bijna iedereen elkaar kent. Woon je in een groot appartementsgebouw? Dan is dit waarschijnlijk niet het geval. Investeren in een videofoon is op zo’n moment een goed idee. Je kan controleren wie er voor je deur staat, en laat gewoon nooit iemand binnen die je niet kent. PS Bovendien kan je door zo’n videofoon ook gewoon doen alsof je niet thuis bent als je geen zin hebt in je bezoeker. Handig, toch? ;-)

 
Voor inbrekers geldt de regel: hoe minder zielen, hoe meer vreugd. In een vrijstaande woning loop je namelijk een hoger risico op inbraak dan bij een rijhuis of appartement.
Foto: Aiphone

Knock knock, who’s there?

Het doel van de inbreker? Zo snel mogelijk in de woning staan om de inbraak te vervolledigen. Jouw taak? Het hem zo moeilijk mogelijk maken natuurlijk! Gebruik bijvoorbeeld veiligheidssloten op je deuren waarmee inbrekers kostbare tijd zouden verliezen. Check ook zeker altijd dat de deur op slot is voordat je het huis verlaat, en bekijk de veiligheid van je ramen en deuren. Zorg er bovendien voor dat je woning bewoond lijkt en dat je tekenen van aanwezigheid geeft. Je hangt dus best geen briefje op de deur waarin je schrijft dat je er niet bent en dat het pakketje bij de buren geleverd mag worden. Ga je op vakantie? Laat dan regelmatig iemand de brievenbus komen leegmaken en eventueel de rolluiken op en neer laten.

Gebruik bijvoorbeeld veiligheidssloten op je deuren waarmee inbrekers kostbare tijd zouden verliezen.

Lists are a form of power

Lijstjes zijn niet alleen erg handig wanneer je naar de winkel gaat, maar kunnen in geval van inbraak je stress verlagen. Maak dus zeker een overzicht van je waardevolle voorwerpen. Hou je facturen goed bij, neem foto’s van de voorwerpen, en registreer eventuele bijzonderheden. Is er toch ingebroken? Dan kan jij deze lijst meteen bezorgen aan de politie.

Als laatste op het lijstje, maar daarom zeker niet minder belangrijk: de installatie van een alarmsysteem.

SOS Inbraak

Als laatste op het lijstje, maar daarom zeker niet minder belangrijk: de installatie van een alarmsysteem. Niet alleen zal een alarm iedereen waarschuwen dat er een ongewenst persoon in je woning zit, daarnaast heeft het een preventieve werking. Zo zal jij je veiliger voelen thuis, en zullen inbrekers minder geneigd zijn om de inbraak daadwerkelijk te plegen. Wil jij een elektronisch alarmsysteem laten plaatsen? Ga dan zeker eens langs bij de politie of een preventiedienst. Er zijn namelijk wettelijke voorschriften waarmee je rekening moet houden.

Lijstjes zijn niet alleen erg handig wanneer je naar de winkel gaat, maar kunnen in geval van inbraak je stress verlagen.
Laat ons eerlijk zijn: iedereen loopt vandaag de dag het risico om geconfronteerd te worden met inbraak. Maar inbraakpreventie start bij jou! Wil je de kans op inbraak drastisch verlagen? Investeer dan meteen in een preventiesysteem zoals videofonie en een alarmsysteem. CCI nv heeft alle gadgets die jij nodig hebt, en er zit vast een verdeler in jouw buurt.