Renoveer je gevel eens met steenstrips

05-10-2017

Je buitenmuren zijn het visitekaartje van je pand, want de gevel van een woning bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Vooral gevels van oudere woningen vertonen al eens tekenen van vervuiling of erger, beschadiging. Eén van de manieren om je gevel in een mum van tijd in een geheel nieuw jasje te steken, is door middel van steenstrips. Wij sommen de voordelen van deze tegenwoordig erg populaire vorm van gevelrenovatie voor je op!

 

Authentiek karakter

Als je houdt van het authentieke uitzicht van een gemetste gevel, dan zal je hoogstwaarschijnlijk ook te vinden zijn voor renovatie met steenstrips. Eén van de voordelen van renoveren met steenstrips is dat ze het authentiek karakter van de woning behouden. Steenstrips zijn 2 centimeter dikke schijfjes, gezaagd van originele gevelstenen. Daardoor is het haast onmogelijk om het verschil te zien tussen een gevel in baksteen en een gevel die is afgewerkt met steenstrips.

 

Voor:

 
Als je houdt van het authentieke uitzicht van een gemetste gevel, dan zal je hoogstwaarschijnlijk ook te vinden zijn voor renovatie met steenstrips.
Foto: Vandersanden Group
Na:
 
Daardoor is het haast onmogelijk om het verschil te zien tussen een gevel in baksteen en een gevel die is afgewerkt met steenstrips.
Foto: Vandersanden Group

Minder drastisch

In vergelijking met andere, meer drastische methoden om een gevel een opfrissingsbeurt te geven, kan je met steenstrips je gevel snel en relatief vlot een nieuwe look bezorgen, zonder drastische verbouwingswerken. Voor veel mensen is de mogelijkheid om met steenstrips te werken dan ook een heuse verademing in vergelijking met het opbouwen van een geheel nieuwe façade voor een bestaande gevel. Steenstrips zijn licht van gewicht en gemakkelijk te verwerken. Door hun geringe dikte blijft bovendien de normale detaillering van ramen en deuren behouden, waardoor je geen hoge aanpassingskosten hebt.

 

Voor:

In vergelijking met andere, meer drastische methoden om een gevel een opfrissingsbeurt te geven, kan je met steenstrips je gevel snel en relatief vlot een nieuwe look bezorgen.
Foto: Vandersanden Group
Na:
Voor veel mensen is de mogelijkheid om met steenstrips te werken dan ook een heuse verademing in vergelijking met het opbouwen van een geheel nieuwe façade.
Foto: Vandersanden Group

In combo met isolatie

Als je dan toch bezig bent met renovatie, overweeg dan ook eens om te investeren in gevelisolatie. Steenstrips kunnen namelijk gemakkelijk op een bestaande gevel of isolatielaag gelijmd worden. Wie steenstrips op isolatiepanelen aanbrengt, verbetert daarmee niet alleen het uitzicht van zijn woning maar voorziet dus ook in beter wooncomfort! Houd er wel rekening mee dat de dikte van je gevel dan toeneemt.

 

Voor:

Als je dan toch bezig bent met renovatie, overweeg dan ook eens om te investeren in gevelisolatie.
Foto: Vandersanden Group
Na:
Steenstrips kunnen namelijk gemakkelijk op een bestaande gevel of isolatielaag gelijmd worden.
Foto: Vandersanden Group

Alle soorten en vormen

Steenstrips bestaan in uiteenlopende texturen, vormen en kleuren. Meestal zijn ze gezaagd uit baksteen, maar ook kunststof, beton of natuursteen behoren tot de mogelijkheden. Ook sierstrips zijn een optie. Welke soort je verkiest, hangt grotendeels af van je persoonlijke smaak en het design van je woning. Maar onderstaande afbeelding toont aan dat je wondermooie dingen kan doen met steenstrips!

 

Voor:

 
Steenstrips bestaan in uiteenlopende texturen, vormen en kleuren.
Foto: Vandersanden Group
Na:
 
Meestal zijn ze gezaagd uit baksteen, maar ook kunststof, beton of natuursteen behoren tot de mogelijkheden.
Foto: Vandersanden Group
Heb jij genoeg gezien en wil jij je oude gevel ook een opfrissingsbeurt geven? Onze raad: laat het over aan professionals. Vandersanden Group denkt graag met je mee bij de keuze van jouw gevelstenen. Met steenstrips stop je elke gevel in een nieuw, stijlvol jasje!