Een groendak uit kunststof

12-03-2018
Steeds meer mensen kiezen voor een groendak uit kunststof omdat het een aantrekkelijke en onderhoudsvriendelijke invulling is van een plat of licht hellend dak. Met een groendak uit kunststof op je huis, tuinhuis, carport of bijgebouw verfraai jij het uitzicht en bied je een esthetische meerwaarde aan de leefomgeving.

 

Gras uit kunststof

Veel mensen houden van de natuur maar weinig mensen houden van onderhoud. Daarom vormen grastapijten uit kunststof een waardig alternatief voor echt gras dat arbeidsintensief is qua onderhoud. Dankzij gras uit kunststof blijft groen de overheersende kleur en haal je een mooi alternatief in huis waar je veel minder werk aan hebt. Een groendak uit kunststof is in principe eenvoudig te realiseren. Het gras zit op een rol dat je kan uitrollen op je dak. Zo creëer jij in een mum van tijd een prachtig groendak!

Veel mensen houden van de natuur maar weinig mensen houden van onderhoud.

De uitstraling van echt gras

Het is een misvatting dat kunstgras er onecht zou uitzien. Tegenwoordig bestaan er diverse soorten grastapijten in kunststof die de uitstraling van echt gras hebben. Door plastic mengsels van hoogwaardige kwaliteit zijn er verschillende grastapijten uit kunststof die je qua look and feel haast niet kan onderscheiden van echt gras. Kunststof gaat bovendien lang mee zodat jij voor een lange tijd kan genieten van jouw groendak met natuurlijke uitstraling!

Het is een misvatting dat kunstgras er onecht zou uitzien.

Zo min mogelijk onderhoud

In tegenstelling tot echt gras heeft kunstgras geen voedingsbodem nodig om te groeien. Voor de plaatsing van een groendak uit kunststof is het net van cruciaal belang dat de ondergrond zo egaal en waterdoorlatend mogelijk is opdat er zo weinig mogelijk onderhoud bij komt kijken. Wie een grastapijt uit kunststof op zijn dak legt, hoeft nadien het gras niet te bemesten, bij te zaaien of af te rijden en heeft zijn handen vrij om languit te genieten van zijn groendak!

In tegenstelling tot echt gras heeft kunstgras geen voedingsbodem nodig om te groeien.

Perfecte plaatsing

Het is belangrijk dat grasmatten uit kunststof perfect geplaatst worden. Als je grasmatten uit echt gras niet helemaal tegen elkaar plaatst, dan vormt dat geen probleem. Het gras groeit vanzelf, waardoor het gat automatisch zal dichtgroeien. Bij kunststof is dat niet het geval. Als je matten uit kunststof niet perfect laat aansluiten bij de plaatsing, dan blijft dat altijd zichtbaar.

Het is belangrijk dat grasmatten uit kunststof perfect geplaatst worden.
Daarom schakel je het best de hulp in van professionals indien je tot een plaatsing wil overgaan. Wil jij een groendak uit kunststof laten aanleggen? Vraag dan professioneel advies aan experts. Dakrubbercentrale is dé dakspecialist bij uitstek en plaatst groendaken uit kunststof. Met een professionele plaatsing kan jij jarenlang van jouw groendak genieten. To the rooftop!