Het is alweer bijna zomer en dat betekent dat er veel mensen ervoor kiezen om wat klusjes te gaan doen in en rondom het huis. Het ligt niet alleen aan de zomer, maar ook vooral de periode dat men over het algemeen meer vrije dagen heeft. Zo kiezen mensen ervoor om in deze periode te gaan verbouwen of zelfs te gaan verhuizen. Bij veel verhuizingen komt er ook een verbouwing bij kijken. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe badkamer plaatsen of beginnen met een kleinere klus zoals je muren een nieuw kleurtje geven. Het zijn maar wat ideeën waar je mee aan de slag kunt gaan. Zelf heb ik ervoor gekozen om een nieuwe vloer te gaan kopen en plaatsen. Dat is echter niet een kleine klus, maar dat vergt veel tijd en moeite. Al mijn spullen moet ik namelijk even een dagje buiten zetten en ook moet ik mijn oude vloer weghalen. Ik zal in dit blog je wat meer vertellen over hoe dat is gegaan en waar ik voor gekozen heb.

Keuze uit veel vloeren

Als je besluit om een nieuwe vloer te gaan kopen, dan moet je ook nog eens een keuze maken uit talloze verschillende vloeren. Van betonnen vloeren tot houten vloeren en van laminaat vloeren tot pvc vloeren. De keuze is enorm, maar dat maakt het naar mijn mening ook juist leuk. Vooraf had ik besloten om voor een basic lichtbruine houten vloer te gaan. Maar nadat ik veel verschillende vloeren had bekeken, ben ik toch van keuze veranderd. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een donkergrijze laminaatvloer. Mijn idee was om een nieuwe stijl te creëren in mijn woning en dat zou goed kunnen lukken met een nieuwe kleur vloer. Allereest moest ik ervoor zorgen dat alle spullen uit mijn huis werden verplaatst, zodat ik mijn oude vloer eruit kon halen. Dat was nogal een grote klus wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gekost. Het leek makkelijker dan verwacht, maar mijn oude vloer was nogal vervallen. Nadat ik mijn oude vloer eruit had gehaald, kon eindelijk mijn nieuwe vloer erin.

Lekker kunnen toekijken

Het eruit slopen van mijn vloer was nogal een zware klus wat ik zwaar had onderschat. Ik was van plan om de nieuwe vloer er ook zelf in te gaan leggen. Echter heb ik er niet voor gekozen om dat zelf te doen, maar heb ik dat gelukkig kunnen uitbesteden. Mijn laminaat vloer heb ik bij de Laminaat Expert gekocht en ik heb gebruik gemaakt van een deal waarbij zij ook de nieuwe vloer er voor je in leggen. Ik kon lekker toekijken en achterover leunen in de tuin.