Geef meubels een tweede kans

10-08-2017

Om je huis in te richten kan je gebruik maken van tweedehandsspullen. Tweedehands kopen is niet alleen goed voor het milieu en voor je portemonnee, het zorgt er ook voor dat jij items hebt die niémand anders heeft. Perfect dus wanneer je origineel uit de hoek wil komen!

 

Tweedehands shoppen

De afvalberg verkleinen terwijl je shopt? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het de realiteit: wie tweedehands shopt draagt wel degelijk bij aan het milieu! Je vermijdt afval, spaart grondstoffen nodig voor nieuwe productie uit én het is nog eens goed voor je portemonnee!

 
Toch is het de realiteit: wie tweedehands shopt draagt wel degelijk bij aan het milieu!
Foto: Pinterest

Origineel

Wie tweedehands (meubels) shopt, heeft de kans iets op de kop te tikken wat niemand anders heeft! Zo kan je je eigen touch aan je huis geven, zonder dat je daarvoor een fortuin moet uitgeven.

 
Wie tweedehands (meubels) shopt, heeft de kans iets op de kop te tikken wat niemand anders heeft!
Foto: Pinterest

Doe-het-zelf

Iets leuks gezien maar toch niet helemaal jouw stijl? Customize it! Tweedehands meubilair leent zich perfect tot creatieve experimentjes! Oude stoelen fleur je zo weer op met een laagje verf, en datzelfde geldt ook voor kastjes, tafeltjes, etc. Zo heb je een item gerecycleerd, volledig naar jouw smaak omgetoverd, een beetje aan het milieu bijgedragen, en dat allemaal voor weinig geld!

 
Oude stoelen fleur je zo weer op met een laagje verf, en datzelfde geldt ook voor kastjes, tafeltjes, etc.
Foto: Pinterest

Kopen en verkopen

Is je interieur aan een make-over toe? Dan begint de cirkel weer! Breng je spullen binnen bij de plaatselijke kringwinkel, of verkoop ze online. Zo komen ze niet op de afvalberg terecht, en verdien jij er nog wat centjes aan. Alleen maar voordelen dus!

Is je interieur aan een make-over toe? Dan begint de cirkel weer! Breng je spullen binnen bij de plaatselijke kringwinkel, of verkoop ze online.