Je huis opfleuren? Dat doe je zo!

04-01-2018

Het spreekwoord “van je huis een thuis maken” heb jij waarschijnlijk al wel horen passeren. Als de bakstenen geplaatst zijn, en de meubels misschien zelfs gekocht, zit het werk er nog niet op. Om je huis om te toveren tot een plekje waar je graag bent, moet je nog wat opfleuren. Naast leuke accessoires zijn er nog enkele stappen die je kan zetten. Wat kan je dan net doen om je huis te decoreren? We geven je wat handige tips!

 

 

Schilderen maar!

Zijn de muren maar kaal? Dan kan je deze altijd een kleurtje geven. Wat is de beste manier om dit te doen? Schilderen natuurlijk! Bepaal eerst de kleur die je aan elke kamer wil geven. Je kan dit doen aan de hand van een moodboard, of gewoon door staaltjes te gebruiken. Ga je voor felle of toch voor zachte tinten? Wist je trouwens dat je ook kleuradvies kan krijgen voor je huis? Jaja, niet alleen jij kan bij een specialist terecht voor kleuradvies!

Zijn de muren maar kaal? Dan kan je deze altijd een kleurtje geven. Wat is de beste manier om dit te doen? Schilderen natuurlijk!
Foto: Schilderwerken Mertens

Een beetje privacy, alstublieft

Vaak wordt het aankleden van ramen vergeten, maar neem het van ons aan het is belangrijker dan je op het eerste ogenblik zou denken! Wanneer je ’s avonds tot rust wil komen in je zetel wil je natuurlijk niet dat de buren naar je kunnen kijken, ofwel soms? Gordijnen of lamellen bieden dé oplossing. Zodra het begint te schemeren, doe jij ze gewoon dicht, en daar is de privacy!

Wanneer je ’s avonds tot rust wil komen in je zetel wil je natuurlijk niet dat de buren naar je kunnen kijken, ofwel soms?

Classy met behang

Hoewel behang nooit helemaal weggeweest is, waren schilderwerken de laatste jaren veel populairder. Toch is behangen terug aan een opmars bezig, want om een unieke sfeer in je woning te creëren, kan je werken met behangpapier. En geen nood, je hoeft er geen uren mee bezig te zijn. Er zijn genoeg experts op de markt die het werkje professioneel en snel van je overnemen. Daarna rest er voor jou nog maar één taak: genieten!

Toch is behangen terug aan een opmars bezig, want om een unieke sfeer in je woning te creëren, kan je werken met behangpapier.
Foto: Schilderwerken Mertens

Vergeet je vloer niet!

Je besteedt meer tijd op je vloer dan je denkt. Oké, je zal er misschien niet vaak op gaan liggen, maar rondlopen in je woning doe je natuurlijk wel! Toegegeven is het kiezen van de juiste vloerbekleding een hele uitdaging doordat er veel verschillende mogelijkheden op de markt zijn. Van laminaat tot parket, van tapijten tot pvc, elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je staat er dus best even bij stil. PS Ook de vloer heeft een grote invloed op de stijl van je woning. En de perfecte afwerking voor je vloer? Een hond natuurlijk! ;-)

Toegegeven is het kiezen van de juiste vloerbekleding een hele uitdaging doordat er veel verschillende mogelijkheden op de markt zijn.

Exercise? I though you said accessorize

Last but not least: je kan ook leuke accessoires aankopen. Dit kan gaan van kastjes tot portretten, maar ook een speciale lampenkap, enkele kussens of wat plantjes doen hun werk. Speel met kleuren en zorg er vooral voor dat jij je thuis voelt. Voor de kinderen werk je de kamer af met wat speelgoed. Zorg er gewoon voor dat geen enkele kamer té druk wordt. Zo zal jij in elke ruimte tot rust kunnen komen.

Je kan ook leuke accessoires aankopen. Dit kan gaan van kastjes tot portretten, maar ook een speciale lampenkap, enkele kussens of wat plantjes doen hun werk.
Foto: Schilderwerken Mertens
Ziezo! Jij weet nu perfect welke stappen je kan zetten om je huis wat op te fleuren. Maar het wordt nog beter, want voor alle schilder- en behangwerken, vloerbekleding, kleuradvies, én raamdecoratie moet je bij Schilderwerken Mertens in Heist-op-den-Berg zijn! Fill a house with love and it becomes a home.