Wanneer jij graag wil afslanken, kun je hier misschien wel wat hulp bij gebruiken. Dit omdat je een dieet maar voor een korte periode volhoudt en vervolgens weer terug vervalt in je oude gewoontes. Er zijn talloze manieren waarop je kunt afslanken. Je kunt bijvoorbeeld een crash dieet gaan volgen, zodat je enkel nog maar shakes nuttigt en geen vast voedsel meer binnenkrijgt. Ten eerste is zo’n crash dieet niet altijd even gezond voor je lichaam. Ten tweede zal je zien dat wanneer je stopt met zo’n crash dieet en je weer gewoon gaat eten, de kilo’s er weer aan vliegen. Wanneer je graag af wil slanken zodat je ook op de langere termijn dit effect blijft behouden, kun je lid worden van de Weight Watchers.

De Weight Watchers

Op weightwatchers.com kun je allerlei informatie vinden over wat de Weight Watchers voor jou kan betekenen. In de eerste plaats wil je graag afslanken. Maar in de tweede plaats gaat het om dat je een nieuwe levensstijl aanneemt. Wanneer je namelijk een nieuwe levensstijl aanneemt die betrekking heeft op gezonde, gevarieerde en verantwoorde voeding, zal je zien dat je zult vermageren, maar dat je deze levensstijl ook op de langere termijn vol kunt houden. Je hoeft namelijk helemaal geen crash dieet of een koolhydraatarm dieet te volgen om af te slanken. Wanneer je besluit om lid te worden van de Weight Watchers, geef je door middel van een vragenlijst allerlei informatie met betrekking tot jouw levensstijl. Aan de hand van deze antwoorden wordt er door een coach een persoonlijk op maat gemaakt programma voor jou samengesteld.

Een op maat gemaakte programma

Ieder persoon is anders. Zo ziet iedereen zijn of haar dag er ook anders uit. De een heeft wel tijd om overdag te sporten, terwijl dit voor de ander maar enkele keren per week mogelijk is. Aan de hand van de vragenlijst die jij invult op het moment dat je besluit om lid te worden van de Weight Watchers, wordt er een op maat gemaakt programma voor jou samengesteld. In dit programma wordt er rekening gehouden met jouw levensstijl en behoeften. Wanneer je bijvoorbeeld veel beweegt heb je meer voedingsstoffen nodig dan iemand die een hele dag op kantoor op een bureaustoel zit. Wanneer het op maat gemaakte programma is samengesteld kun je gaan starten met afslanken. Je hebt regelmatig contact met een persoonlijke coach zodat je je voortgang met betrekking tot het vermageringsproces kunt bespreken.