De mooiste landelijke opritten

29-08-2017

De toegangsweg naar je woning is minstens even belangrijk voor de uitstraling van je woning als je huis! Bij landelijke villa’s wordt vaak steen gebruikt. Ben jij nog op zoek naar een origineel ontwerp voor je oprit? Laat je inspireren door deze voorbeelden.

 

Kleuren die terugkomen

Het prachtige effect van deze landelijke villa ligt vervat in de werking met harmonieuze kleuren. Deze foto kan als inspiratiebron dienen voor éénieder die een landelijke woning heeft en een mooie oprit wil laten aanleggen: wie de kleuren van zijn woonst laat terugkeren in de stenen van de oprit zoals bij de geslaagde combinatie van zalmroze en hemelsblauw hieronder, creëert een extra karaktervolle look.

Het prachtige effect van deze landelijke villa ligt vervat in de werking met harmonieuze kleuren.

Alle wegen leiden naar… de garage

Als je een grote oprit hebt, dan kan je met meerdere stroken of vlakken werken. Zo kan je door de afwisseling van materialen een mooie ‘tekening’ creëren op de grond. De eigenaars van deze villa hebben een geslaagd design gecreëerd voor hun oprit door kassei en grind af te wisselen. Bovendien werkt het optisch verlengend als je twee lange stroken maakt tot aan de garagepoort. Wees welkom!

 
De eigenaars van deze villa hebben een geslaagd design gecreëerd voor hun oprit door kassei en grind af te wisselen.

Eén plavei

Ook als je niet met kleuren of tekeningen werkt, kan je grandioze opritten maken die de schoonheid van je woning extra benadrukken. Less is more, moeten de eigenaars van deze woonst gedacht hebben toen ze ervoor kozen om één plavei aan te leggen in hetzelfde materiaal. Ook geslaagd, toch?

Less is more, moeten de eigenaars van deze woonst gedacht hebben toen ze ervoor kozen om één plavei aan te leggen in hetzelfde materiaal.

Kleurenmix

Als je woning redelijk neutraal is van kleur zoals de beige villa op onderstaande afbeelding, dan is het mooi als je kasseien in verschillende kleuren met elkaar afwisselt. Door bijvoorbeeld roze en grijstinten met elkaar te combineren, krijg je dynamiek in je oprit en zorg je voor een mooi geheel!

Als je woning redelijk neutraal is van kleur zoals de beige villa op onderstaande afbeelding, dan is het mooi als je kasseien in verschillende kleuren met elkaar afwisselt.

Uit de bocht

Het hoeft niet altijd rechtlijnig te zijn, toch? Onderstaande afbeelding toont dat er al eens een ‘hoek’ af mag zijn! :-)  De oprijlijn naar deze woonst is origineel en heeft een romantisch, sprookjesachtig design door de bochten. Op-en-top idyllisch!

De oprijlijn naar deze woonst is origineel en heeft een romantisch, sprookjesachtig design door de bochten.
Ben je geïnspireerd door bovenstaande voorbeelden en sta jij te popelen om jouw landelijke oprit aan te leggen? Bij LV Sierbestrating helpen ze jou graag bij de realisatie van jouw ideale oprit! Stenen, kasseien, klinkers… they rock!